Flybook
Image default
Zorg

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam

Bij onze abortusklinieken in Haarlem & Amsterdam kunnen meisjes en vrouwen terecht voor een overtijdbehandeling en abortus. De artsen en verpleegkundigen van de kliniek zijn gespecialiseerd in zwangerschapsafbrekingen en de zorg die daarbij komt kijken. Tijdens een verblijf in de kliniek staat het medisch team je van A tot Z bij.

Door de geschiedenis heen hebben vrouwen altijd een beroep gedaan op abortus. Op dit moment zijn er drie erkende methodes.

  • Medicatie.
  • Een gynaecologische behandeling.
  • Een chirurgische ingreep.

De meest gebruikte manier van abortus in Nederland is de abortuspil. De pil kan gebruikt worden tot 63 dagen na de eerste dag van de laatste menstruatie. In feite bestaat de abortuspil uit twee medicijnen. Het eerste zorgt ervoor dat het embryo losraakt van de baarmoederwand. Het tweede wekt weeën (samentrekkingen van de baarmoeder) op. De abortuspil is in 96% van de gevallen effectief. Antwoorden op vragen over abortuspil kosten vind je op de website van Bloemenhove, abortusklinieken in Haarlem & Amsterdam.

Abortus is in Nederland volledig gelegaliseerd. Jarenlang hebben feministen zich er sterk voor gemaakt. “Baas in eigen buik” was en is de centrale leus. De gedachte erachter is dat niemand behalve de zwangere vrouw zelf mag beslissen over wel of geen zwangerschapsafbreking. De term feminisme staat voor veel meer dan het punt van abortus. Het is een overkoepelende naam voor allerlei vrouwenbewegingen die ongelijke man-vrouw verhoudingen onder de loep nemen. Het streven is economische, persoonlijke, politieke en sociale emancipatie van vrouwen. De eerste feministische golf duurde dan 1850 tot 1940. Het belangrijkste resultaat was de invoering van het vrouwenkiesrecht in Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, veel Europese landen en de Verenigde Staten. De tweede golf vond plaats in de jaren zestig tot en met tachtig van de vorige eeuw. Hoofdthema’s waren betaalde banen voor vrouwen (economische zelfstandigheid), instroming van vrouwen in het hoger onderwijs, de strijd tegen vrouwenmishandeling en de erkenning van prostitutie als beroep. Vanaf circa 1995 is sprake van de derde feministische golf. Diversiteit binnen de maatschappij, zelfontplooiing en keuzemogelijkheden staan op de voorgrond. Bekende vertegenwoordiger is de Amerikaanse Jennifer Baumgardner. Zij produceerde in 2005 de film ‘Speak Out: I had an abortion’. In de documentaire vertellen tien vrouwen over de abortus die zij ondergingen.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere vrouwen? Neem dan een kijkje op de website.

https://www.bloemenhove.nl/