Flybook
Image default
Huishoudelijk

Bel een slotenmaker als u uw deur op slot zit en niet geopend kan worden.

Bel een slotenmaker als u uw deur op slot zit en niet geopend kan worden.

 

Image Source: FreeImages

Heb je jezelf ooit buitengesloten van je huis? Waarschijnlijk niet, maar het is waarschijnlijker dan u denkt. Geschat wordt dat 25 procent van de Amerikaanse huishoudens minstens één keer per jaar met dit soort problemen te maken krijgt. Als u een van die mensen bent die zichzelf buitensluit, raak dan niet in paniek. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen zodra de gedachte opkomt om te proberen weer in je huis te komen zonder een slotenmaker te bellen. Hier zijn enkele ideeën over wat te doen als je merkt dat je buitengesloten bent van je huis:

 

Geen paniek!

Hoe vaak je jezelf ook buitengesloten hebt, je zult je waarschijnlijk een beetje in paniek voelen. Als u zich echter op het volgende concentreert, zult u weer in uw huis kunnen komen zonder een slotenmaker te bellen: – Haal diep adem, verzamel uw gedachten en probeer u te herinneren waar alles in uw huis is. Is er voedsel dat u kunt eten om u wat energie te geven om door de situatie met de gesloten deur heen te komen? – Zijn er belangrijke documenten die je nodig hebt in je huis? Zo ja, probeer ze te vinden en neem ze mee, zodat je iets belangrijks bij je hebt terwijl je probeert weer naar binnen te gaan. – Probeer de sleutel opnieuw. – Laat een voorwerp door een raam vallen om het glas te breken. – Probeer het slot van binnenuit te openen. – Bel een slotenmaker.

 

Bel de politie

Als je een slim slot hebt, probeer dan het nummer van de fabrikant te vinden en bel hen. Het is waarschijnlijk dat ze iemand kunnen sturen om je slot op afstand te ontgrendelen, wat een enorme hulp kan zijn bij het ontgrendelen van je deur.

 

Probeer de sleutel opnieuw

Als u het slot met de sleutel kunt ontgrendelen, probeer de sleutel dan opnieuw in het slot te steken. Als u op deze manier uw huis kunt binnenkomen, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door een zwak slot dat is afgebroken of van zijn rails is geraakt.

 

Laat een voorwerp door een raam vallen om het glas te breken.

Probeer een glazen raam te breken door iets door het raam te laten vallen. Zo krijgt u niet alleen een opening om uw huis binnen te komen, maar voorkomt u ook dat u zich daarbij in uw handen snijdt. Zorg ervoor dat wat u door het raam laat vallen zwaar genoeg is om het glas te breken en niet alleen maar kleine glasscherven in de kamer doet versplinteren.

 

Probeer het slot van binnenuit te openen.

Als u op deze manier in uw huis kunt komen, probeer dan het slot van binnenuit te openen. Als dit lukt, heb je waarschijnlijk een goedkoop slot dat nooit ontworpen is om een aanzienlijke hoeveelheid druk te weerstaan. Als u een duurder slot hebt, probeer dan het model- of serienummer te achterhalen en meld dit aan de fabrikant, zodat deze het ontwerp van het slot kan verbeteren om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.

 

Bel een slotenmaker

Als u op deze manier in uw huis kunt komen, maar u kunt nog steeds niet bij de juiste sleutel, bel dan een slotenmaker. Dit is de beste optie als u echt buitengesloten bent. Terwijl u probeert weer binnen te komen, moet u uw telefoon opgeladen en in de buurt houden, zodat u een slotenmaker kunt bellen en hem kunt laten weten wat er aan de hand is. U kunt ook de Wi-fi of Bluetooth op uw telefoon uitschakelen, zodat deze niet probeert signalen naar uw apparaat over te brengen terwijl u probeert weer naar binnen te gaan. Sloten zijn een eenvoudig onderdeel van de beveiliging van uw huis. In feite zijn ze heel effectief, vooral zelfsluitende modellen. Helaas hebben ze ook een keerzijde, namelijk dat u buitengesloten wordt. Hoewel het geen pretje is om buitengesloten te worden, is het belangrijk te onthouden dat deze ervaring kan worden vermeden met een paar tips.

https://go-gps.nl/waarom-zou-je-een-slotenmaker-bellen/