Flybook
Image default
Entertainment

Benodigdheden voor een muziekstudio

Als dj/producer heb je een plek nodig om je passie te kunnen beoefenen. Hiervoor zijn een aantal dingen benodigd. Er zijn een aantal spullen die meer luxe zijn dan echt benodigdheden, daarom laten wij die in deze blog buiten beschouwing. We gaan alleen benodigdheden benoemen die iedereen moet hebben als hij zich wil uiten in muziek. Lees snel verder als je wilt weten wat deze benodigdheden zijn.

Een geluidsdichte ruimte

Om ongestoord muziek te kunnen maken zonder dat anderen last van je hebben is een geluidsdichte ruimte essentieel. Het kopen van speciale platen die tegen de muur bevestigd kunnen worden is wellicht een dure opgave, maar het investeren absoluut waard. Wil je liever een goedkoper alternatief? Dan kun je de muren bedekken met eierdozen. Deze hebben een dempende werking voor geluid. Het werkt niet zo goed als speciaal ontwikkelde platen, maar het is een budget oplossing. Je kunt ook een studio bouwen op een plaats waar mensen minder last van je hebben. Bijvoorbeeld in een schuur of een loods.

Belangrijke apparatuur

Voor het produceren en draaien van plaatjes heb je bepaalde apparatuur nodig. Bepaalde apparatuur heb je nodig voor het produceren en andere apparaten heb je nodig om te oefenen met draaien. Sommige dingen kunnen voor beide doeleinden gebruikt worden.

Een goede computer

Voor het produceren van muziek is een fatsoenlijke computer of laptop van belangrijk. Hij moet snel zijn met veel geheugen zodat hij niet zal vasthangen terwijl je bezig bent. Apple verkoopt computers die ideaal zijn om muziek op te produceren. Overigens kun je laptops ook gebruiken om mee te dj’en.

Een DJ set

Om te oefenen met je dj skills heb je één of meerdere dj sets nodig. Hoe meer dj sets je hebt, des te lastiger het draaien wordt. Je moet namelijk veel meer dingen tegelijk in de gaten houden. De meeste clubs werken ook maar met 1 dj set omdat dit eigenlijk meer dan genoeg is om plaatjes mee te draaien.

Goede speakers

Voor het produceren van muziek zijn goede speakers uiterst belangrijk. Je moet namelijk alle geluiden goed kunnen horen. Ook als je wilt oefenen met dj’en zijn goede speakers belangrijk. Zo kun je namelijk de overgangen die je maakt duidelijker horen en op tijd ingrijpen als je iets fout doet.