Flybook
Image default
Aanbiedingen

Botox tegen transpireren?

Botox is een populair middel dat wordt gebruikt om rimpels te verminderen en het gezicht een gladdere en jeugdiger uitstraling te geven. Het wordt ook wel botuline toxine genoemd en is afkomstig van de bacterie Clostridium botulinum. Botox wordt onder meer ingezet om rimpels in de huid te verminderen, maar het wordt ook gebruikt om bepaalde spierverlammingen te behandelen.

Botox wordt voornamelijk gebruikt om rimpels te verminderen en het gezicht een gladdere en jeugdiger uitstraling te geven. Dit gebeurt door het spuiten van kleine hoeveelheden Botox in specifieke spieren van het gezicht. De Botox onderdrukt de werking van de zenuwen die de spieren aansturen, waardoor de spieren ontspannen en de rimpels vervagen. Botox kan worden ingezet om rimpels in de voorhoofdshuid, de wenkbrauwen, de ooghoeken en de neuslippenplooien te verminderen.

Botox wordt ook gebruikt om bepaalde spierverlammingen te behandelen, zoals blefarospasme (een onwillekeurige spiertrekking in de oogleden) en strabismus (scheelzien). In deze gevallen kan Botox de spiertrekkingen verminderen en de spierfunctie verbeteren.

Botox wordt meestal geïnjecteerd in het gezicht, met name in de fronsrimpels, de lijntjes tussen de wenkbrauwen en de kraaienpootjes rond de ogen. Het effect van de behandeling is meestal tijdelijk en duurt ongeveer drie tot zes maanden, afhankelijk van de persoon en de hoeveelheid Botox die wordt gebruikt. Na verloop van tijd zullen de rimpels en lijntjes weer terugkomen en zal de behandeling opnieuw moeten worden uitgevoerd.

Botox kan ook worden gebruikt om andere aandoeningen te behandelen, zoals overmatig transpireren en spasmen in de nek en schouders. Het wordt ook soms gebruikt in combinatie met andere behandelingen, zoals fillers, om het gezicht op te vullen en te verstrakken.

https://marcovancoevorden.nl/