Flybook
Image default
Gezondheid

Geef je relatie een boost met een relatie weekend

Zit je even in een dip in je relatie of ben je toe aan een vakantie samen? Dan is een relatie weekend de ideale oplossing. Tijdens een relatie weekend kun je genieten van elkaar, van op vakantie zijn en ook nog dichter bij elkaar komen. Tijdens het weekend houd je namelijk ook sessies met een relatietherapeut. Dit kan samen met je partner zijn of een combinatie van individuele en gezamenlijke sessies. Zo geef je je relatie een boost.

 

Extra diepgang

Ook als het juist goed gaat in je relatie, kan een relatie weekend extra diepgang opleveren. Soms gaan relaties gewoon goed, gewoon prima. Dan zorg je tijdens zo’n weekend samen, waarin je je ook richt op je relatie en hoe jullie je tot elkaar verhouden, voor een diepere connectie. Dat is op de langere termijn heel waardevol voor jullie relatie waarschijnlijk. En zelfs als het niet iets toevoegt aan jullie relatie, heb je een bevestiging dat het goed zit en een mooie vakantie.

 

Dichter bij elkaar

Het idee van een relatie weekend is dus wel dat je er even tussenuit bent. Dit is een heel andere ervaring dan wekelijkse sessies tussen de kantooruren door of na je werk en in het weekend. In principe ben je tijdens je vakantie vrij van je verplichtingen thuis. Dat geeft extra ruimte en tijd om aan elkaar te besteden. Daardoor is een relatie weekend extra intensief, maar dat levert doorgaans ook betere resultaten. Waarschijnlijk kun je beter communiceren met elkaar wanneer je geen afleiding hebt van de dagelijkse sleur. 

 

Wanneer relatie weekend?

Een vakantie doet een relatie vaak sowieso al goed. Door een relatie weekend te kiezen, ga je nog een stap verder. Het kan ook heel waardevol zijn als jullie iets ernstigs meegemaakt hebben. Bijvoorbeeld een overleden familielid of vriend(in), een miskraam, een ongeluk waar jullie allebei bij betrokken waren, of juist meer in de richting van een affaire of overspel die het vertrouwen in de relatie hebben geschaad. Maar ook als het gewoon eventjes minder lekker loopt. 

 

Op Sabinewensing.com vind je meer info.

 

https://sabinewensing.com/relatie-weekend/