Flybook
Image default
Woningen

Gemakkelijk de juiste schroeven voor je klus kiezen

Schroeven zijn onmisbaar tijdens het klussen. Er zijn ontzettend veel soorten schroeven die geschikt zijn voor verschillende soorten klusjes. Hoe weet je welke schroeven bij jouw klus passen? Dit hangt grotendeels af van het materiaal dat je wilt gebruiken. Zo zijn er houtschroeven, metaalschroeven en plaatschroeven. Als je niet zeker bent, kun je ook een universele schroef gebruiken. Deze is geschikt voor zowel hout als plaatmateriaal.

Houtschroeven

Meerdere schroef soorten zijn speciaal op hout afgestemd. Zo is de houtschroef gemaakt om houten balken te verbinden en dragende houtconstructies te bouwen. Hij heeft een brede kop, die het klembereik en draagvlak vergroot. De anti-inbraakschroef is vrijwel onmogelijk om uit het hout te verwijderen: handig voor het vastzetten van SecuStrips. En met een vlonderschroef leg je hardhouden vlonders aan. Deze schroef heeft een kop die mooi en onopvallend verzinkt. Wil je een schroef met een bijzonder sterke verbinding die voor zowel hout als pluggaten geschikt is? Kies dan voor de houtdraadbout.

Andere schroeven

Ook voor andere materialen bestaan er speciale schroeven. Zoals de namen al aangeven, gebruik je de gipsplaatschroef voor gipsplaten en de golfplaatbout voor golfplaten. Voor golfplaten en damwandplaten kun je ook een damwandschroef gebruiken. De plaatschroef is geschikt voor zowel metalen platen als plastic panelen. Met de MDF-schroef verbind je plaatmaterialen zoals MDF en spaanplaat. En wil je een wastafel, trapleuning of zonnepanelen bevestigen, dan is een stokschroef geschikt. Door deze schroef met een moer te combineren, kun je het object dat je wilt bevestigen heel precies afstellen. Wil je iets ophangen in plaats van materiaal te verbinden? Dan zijn schroefhaken, -ogen of -duimen geschikter dan gewone schroeven.

https://www.schroevenshop.be