Flybook
Image default
Banen en opleidingen

Interview met Python-ontwikkelaar

Python is een algemene programmeertaal op hoog niveau met veel toepassingsgebieden: webontwikkeling, back-end voor mobiele applicaties en big data-analyse, Python is ook handig voor het werken met neurale netwerken en ML.

Python is een van de meest populaire programmeertalen op de IT-markt. Naast de veelzijdigheid zijn er verschillende andere redenen voor de groeiende populariteit van Python: het is een geweldige taal voor beginnende programmeurs, het is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken. Python-ontwikkelaars zijn nu erg gewild en er is een merkbaar gebrek aan specialisten op dit gebied.

Vereisten voor een Python-ontwikkelaar zijn afhankelijk van de branche en natuurlijk van het specifieke project. Als we het hebben over een typische vacature voor ontwikkelaars in een webproject, dan heb je nodig:

  • Sterke kennis van Python.
  • Kennis van één of meerdere frameworks: Django / Flask / Pyramid / Tornado.
  • Basiskennis van HTML, CSS, kennis van JavaScript.
  • Kennis van SQL, ervaring met databases, kunnen ORM gebruiken.
  • Mogelijkheid om in teamverband te werken, inzicht in verschillende ontwikkelingsmethodologieën (optioneel).

Python, als programmeertaal, is niet moeilijk te begrijpen en te beheersen. Er zijn honderden cursussen en scholen die klaar staan ​​om Python in twee tot drie maanden helemaal opnieuw te leren. Als u zelfs de basisconcepten van de taal onder de knie hebt, kunt u beginnen met het schrijven van eenvoudige scripts of het ontwikkelen van eenvoudige sites.

Voor wat wij industriële ontwikkeling noemen, is taalkennis alleen niet voldoende. Om een ​​goede en vooral populaire Python-ontwikkelaar op de markt te worden, moet je een brede kijk hebben op verschillende gebieden. Zo verwachten we in ons bedrijf de volgende hard skills van de developers van goed niveau:

 – Algoritmen en datastructuren. In advertentietechnologieën spelen gegevens een primaire rol, dus de belangrijkste uitdagingen bij productontwikkeling zijn de problemen van snelle verwerking van grote hoeveelheden gegevens in omstandigheden met beperkte servercapaciteiten. Zonder fundamentele kennis van gegevenstypen en -structuren en hoe ermee te werken, is het onmogelijk om een ​​effectieve pijplijn voor informatieverwerking te implementeren.

– Database. Een goede ontwikkelaar moet ervaring hebben met het werken met verschillende DBMS’en, zowel relationeel als NoSQL, en moet begrijpen voor welke taken deze of gene technologie het meest geschikt is. En ja, we hebben een zelfverzekerde kennis van SQL nodig, omdat deze query-bouwtaal in een of andere vorm nu niet alleen in traditionele relationele databases wordt gebruikt, maar ook in veel moderne oplossingen voor het werken met big data, zoals ClickHouse of InfluxDB. En Django ORM alleen is niet genoeg!

– Web en REST. Alle communicatie tussen diensten in de moderne wereld is nu gebaseerd op deze pijlers. Als u begrijpt hoe deze communicatie werkt, kunt u niet alleen de API van services en applicaties van derden correct gebruiken, maar ook een duidelijke programmeerinterface voor uw systeem ontwerpen en het systeem zelf schaalbaar en fouttolerant maken.

– Testen. Zonder unit tests van in ieder geval bedrijfskritische onderdelen van het project kan a priori aangenomen worden dat de functionaliteit niet werkt. Daarom is het niet alleen belangrijk om frameworks te kunnen gebruiken voor het schrijven en uitvoeren van tests, maar ook om tests zo te organiseren dat ze snel kunnen worden geschreven, en het proces zelf is een plezier.

Ik geloof dat wanneer een product wordt gemaakt door een team van gepassioneerde professionals met een gemeenschappelijk doel, dit de snelheid en kwaliteit van ontwikkeling enorm verhoogt. Daarom letten we, naast de hard skills, die ik al heb genoemd, tijdens sollicitatiegesprekken goed op de persoonlijke kwaliteiten van kandidaten. Voor ons is het belangrijk dat de kandidaat kan en graag in teamverband werkt. Hij moet begrijpen welke processen er bestaan ​​voor het organiseren van teaminteractie en welke doelen deze processen nastreven.

Interview vragen:

  • Het is noodzakelijk om duidelijk te maken met welke databases de specialist heeft gewerkt, voor welk besturingssysteem hij schrijft.
  • Is het front-end gedeelte geïnteresseerd en klaar om ermee aan de slag te gaan? Dit is belangrijk om te weten voor het geval het team bestaat uit full-stack ontwikkelaars.
  • Als u met een junior specialist communiceert, is het niet overbodig om erachter te komen waar de persoon heeft gestudeerd of studeert. Vaak komt een hogere technische opleiding voor in de eisen voor ontwikkelaars.
  • Het zal nuttig zijn om erachter te komen of de geïnterviewde unit-tests heeft geschreven en hoe de tests over het algemeen waren gestructureerd bij eerdere banen. Sommigen zijn hier niet klaar voor of gewend aan.

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/