Flybook
Image default
Aanbiedingen

Kies de beste analoge weegschaal in 2022

Kies de beste analoge weegschaal in 2022

Sommige mensen vinden draagbaarheid belangrijker dan een grotere gewichtscapaciteit. Anderen zijn meer geïnteresseerd in alle toeters en bellen die een app kan bieden. Wil je gewoon je gewicht bijhouden? De beste analoge weegschaal kan genoeg doen op zichzelf en kan minder duur en eenvoudiger in gebruik zijn. Of wilt u een zwangerschap bijhouden of een pasgeborene wegen tussen doktersbezoeken door? Investeren in een van de nieuwere slimme weegschalen die ook ketonen waarde berekenen. 

 • Veiligheid

De beste analoge weegschalen die lichaamsvet meten gebruiken een kleine elektrische stroom, die een negatieve invloed kan hebben op pacemakers en andere interne geïmplanteerde apparaten. Ze hebben ook een kleine kans dat ze invloed hebben op zwangere vrouwen. Als u een pacemaker of een ander intern geïmplanteerd apparaat hebt of zwanger bent, raadpleeg dan uw arts voordat u een slimme beste analoge weegschaal die je ook thuis kan gebruiken. 

 • Metriek

Alle beste analoge weegschalen zijn ontworpen om u te vertellen hoeveel u weegt. De meeste zijn in staat om te schakelen tussen ponden en kilogrammen, en sommige kunnen ook de ketonen waarde meten. Weegschalen hebben over het algemeen ook verschillende nauwkeurigheidsgraden – veel weegschalen meten tot op 0,1 pond nauwkeurig, andere ronden af op 0,2 pond nauwkeurig. Sommige anderen ronden zelfs af op het dichtstbijzijnde hele getal. Als u kleine veranderingen in uw lichaamsomvang wilt bijhouden, vooral als u een klein persoon bent, kunt u beter een zo nauwkeurig mogelijke weegschaal kiezen.

Slimme analoge weegschalen bieden over het algemeen veel gegevens over verschillende meetwaarden, waaronder lichaamsvet, spierpercentage, botdichtheid, ketonenwaarde en meer. Deze informatie kan worden gepresenteerd in verschillende vormen – alles van grafieken tot taartdiagrammen en af en toe ruwe datapunten. De beste  analoge weegschalen zijn geïntegreerd met populaire apps om actuele, regelmatige informatie te verstrekken. De beste analoge weegschaal gegevens zijn je misschien niet bekend. Zie hieronder voor een index van enkele van de meest populaire termen:

 • Body mass index (BMI): Een meting van lichaamsvet op basis van lengte en gewicht, in plaats van de werkelijke lichaamssamenstelling.
 • Basaal metabolisch percentage (BMR): Hoeveel calorieën je verbrandt tijdens je dagelijkse activiteiten.
 • Metabolische leeftijd: Hoe je BMR waarden vergeleken worden met gegevens van anderen in je leeftijdsgroep.
 • Onderhuids vet: De vetlaag die net onder de huid ligt
 • Visceraal vet: Vet dat zich rond je interne organen in de buikholte bevindt.
  Lichaamswaterpercentage: Hoeveel water bevindt zich in je lichaam
 • Spiermassa: Hoeveel zacht spierweefsel je lichaam bevat
 • Botmassa: Hoeveel je botten zelf wegen
 • Skeletspieren: De verhouding tussen de spieren die met je botten verbonden zijn en je lengte
 • Gewichtscapaciteit

De beste analoge weegschaal heeft maximale en minimale gewichtsbeperkingen, maar wat die zijn varieert. Het standaard maximum is ongeveer 396-400 pond, maar sommige kunnen dichter bij 300 pond liggen. Kies een bereik dat past bij uw behoeften.

 • Ketonen waarde

Als je de beste analoge weegschaal aanschaft kan je niet alleen de bovengenoemde zaken ermee meten, maar ook de ketonen waarde. Dit noemt men pas handig. Je hoeft dan niet apart hiervoor een ander apparaatje tekopen. 

beste analoge weegschaal