Flybook
Image default
Aanbiedingen

Mogelijke ziektes bij uw viervoeter

Gedraagt uw trouwe viervoeter zich anders dan normaal? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Het hoeft zeker niets ernstigs te zijn, maar kan wel beteken dat er iets mankeert. Honden kunnen ons dit niet vertellen, maar laten het wel zien in hun gedrag. Soms hebben ze pijn of voelen ze zich gewoon niet goed, waardoor ze anders lopen, weinig energie uitstralen of hun ontlasting of eetgedrag verandert. In dit geval is het belangrijk om uw hond goed in de gaten te houden en eventueel een bezoekje aan de dierenarts te brengen. Wacht hier niet te lang mee, want hoe eerder u erbij bent, hoe beter veel kwaaltjes behandeld kunnen worden. Hier bespreken we een aantal veel voorkomende symptomen bij uw hond.

 

Uw hond likt veel aan de anus

Uw hond likt continu aan anus? Dan is dit iets om serieus te nemen, want er kan van alles achter zitten. Een van de mogelijkheden is dat de anaalklieren ontstoken zijn, waardoor er jeuk ontstaat. Om de jeuk te verlichten, probeert de hond aan zijn anus te likken. Wanneer dit op tijd wordt behandeld is het ongemak een paar dagen later weer over. De dierenarts kan de anaalklieren met de hand leegknijpen en een zalf of crème voorschrijven. Ook een antibioticakuur is vaak nodig om een ontsteking tegen te gaan. 

 

Parvo

Eet uw hond minder dan normaal en geeft deze vaker over? Dan is dit geen goed teken. Ook waterige en bloederige diarree kan voorkomen. Dit zijn allemaal symptomen van het Parvo virus. Het is niet geheel ongevaarlijk, want de symptomen kunnen leiden tot hoge koorts en uitdroging. Wees er daarom op tijd bij. Het Parvo virus komt vooral voor bij jonge honden, maar ook oudere honden kunnen het oppakken. Het wordt vooral via uitwerpselen en braaksel verspreid. Zorg dus dat uw hond hier niet te veel aanzit, om te voorkomen dat hij besmet raakt. 

 

Dunne ontlasting voor langere tijd

Soms kan dunne ontlasting komen doordat de hond iets verkeerd heeft gegeten. Hiervoor hoeven de alarmbellen niet meteen te gaan rinkelen. Als uw hond echter al meer dan 24 uur last heeft van dunne ontlasting of er bloed bij zit, is het verstandig om even langs de dierenarts te gaan. In dit geval kan het namelijk zijn dat uw hond last heeft van een maag- of darmontsteking of dat het parasieten heeft binnengekregen. Deze zijn als rijstachtige vormpjes in de ontlasting te herkennen. Hiervoor heeft uw hond een ontwormer nodig. 


https://nl.bellfor.info/