Flybook
Image default
Woningen

Offerte deuren

Formule van dubbele beglazing voor kunststof ramen.
De formule van de glazen eenheid weerspiegelt de ontwerpkenmerken. De symbolen geven de kenmerken aan van de glazen, afstandhouders en het gasmengsel dat de kamers vult.

Het ontcijferen van de formule van een raam met dubbele beglazing komt van de buitenste glasplaat aan de straatkant. De eerste tekens zijn ruitjespapier en het glasmerk, de tweede waarde wordt door de lijn geschreven – dit is de breedte van het binnenframe, de derde waarde is de eigenschappen van het tweede glas, dan gaat de breedte van het tweede frame weer, en het derde glas voltooit de markering (mits een raam met dubbele beglazing), gelegen aan de “thuis” -zijden.

Het is belangrijk! Het maakt niet uit wat voor soort kamer je gaat glazuren – een appartement in een hoogbouw of een woonhuis, de formule voor een raam met dubbele beglazing op de ramen hangt hier niet van af.

Een eenheid met dubbele beglazing wordt een eenkamereenheid genoemd, bestaande uit twee parallel geplaatste glazen en hermetisch verbonden door een afstandsframe. Een unit met dubbele beglazing is een constructie die bestaat uit drie glazen die met elkaar zijn verbonden door twee frames.

Als we gewoon glas vervangen door energiebesparend glas, krijgen we de volgende formule:

4M1-10-4M1-10-4i (het principe is nog steeds hetzelfde, het binnenglas wordt aangegeven door een andere markering die inherent is aan energiebesparende glazen, terwijl de thermische isolatie wordt verhoogd tot 0,64 m2 C / W).

Tussen haakjes na de aanduiding van de kamer kan de totale dikte van de constructie worden aangegeven. De formule voor een glazen eenheid van 32 mm is bijvoorbeeld SPD (32) 4M1-10-4M1-10-4M1. Hier kunt u zien dat het product is samengesteld uit drie glazen van 4 mm en twee frames van 10 mm, in totaal dus 32 mm.

Er zijn ook multifunctionele producten die meerdere eigenschappen combineren, bijvoorbeeld energiebesparing en geluidsisolatie. Deze eigenschappen kunnen worden bepaald door de eigenschappen van glazen.

Rassen van glas voor ramen met dubbele beglazing en de markering ervan
Glasformules in een glazen unit geven de glasdikte, het merk en de eigenschappen weer. Het behoren van een materiaal tot een bepaald type wordt aangegeven door letters, afkortingen of woorden.

 

Glasplaat
Glas voor kunststof ramen Standaard ramen met dubbele beglazing zijn gemaakt van M1-glas. De kenmerken van dit type worden voldoende geacht om de vereiste kwaliteit te waarborgen; het gebruik van lagere klassen wordt niet aanbevolen door GOST’s. Dergelijk materiaal is transparant, heeft een minimum aan luchtbellen en optische vervorming. Dit type glasproduct wordt verkregen door de trekmethode. Naast M1 zijn er M0, M2, etc.

Het ontcijferen van de formule voor een raam met dubbele beglazing omvat de dikte van het glas dat voor het merk wordt aangegeven. Glasplaten worden gebruikt voor 4, 6, 8, etc. millimeter.

Floatglas behoort ook tot het bladtype, aangeduid met het symbool F of het woord float. Floatglas is vlak en kleurloos, het verschilt van de gebruikelijke productiemethode: een mengsel van silicaten wordt continu op vloeibaar tin gegoten, gevolgd door afkoeling.

Bij het decoderen van een raam met dubbele beglazing, vindt u de inscriptie 6Fjumbo. Ze heeft het over 6 mm dik floatglas met grote afmetingen. Jumbo is een soort architectonisch glas waarvan de gepolijste platen een recordformaat bereiken van 6000×3210 millimeter.

 

Versterkt glas
Het wordt aangeduid met de letter A. In de productiefase wordt een draadgaas in de versterkte glasplaat gelegd. Het is gemaakt van zacht staal en dient om het eindproduct veiligheid en brandwerendheid te geven. In de formule van een eenheid van versterkt glas krijgt het glas het voorvoegsel “A”. Bijvoorbeeld: 4A-8-4M1.

Zelfreinigende glazen zijn ook gemarkeerd met de letter A. Hoewel ze vaker zijn gemarkeerdIk ben net als Active Clear, dus om niet te verwarren, moet je op andere eigenschappen letten: versterkte glazen zijn kleurloos, gekleurd, plat, golvend en gegolfd – en ze hebben allemaal een gaas aan de binnenkant.

 

Triplex
Een andere naam is gelaagd glas. Het materiaal bestaat uit drie glaslagen, verlijmd met een speciale film of specifieke polymeren. Hierdoor is het bestand tegen enorme belastingen, wat verwijst naar schokbestendige producten.

 

Afhankelijk van zijn eigenschappen is triplex bestand tegen klappen van een hard of zacht lichaam en de effecten van vuur. Er zijn variëteiten die niet alleen kunnen beschermen tegen ruis, maar ook tegen stralingsinterferentie.

 

Getint glas
Of gekleurd. Het is verdeeld in twee ondersoorten – afgezwakt in bulk of reflex.

Getint glas wordt floatglas genoemd. Tijdens de productie worden metaaloxiden aan de vloeibare glasgrondstof toegevoegd, waardoor het eindproduct de gewenste tint krijgt.

Gespannen glas

Het verschil tussen gewoon glas en gehard glas Om het glas extra hard te maken, wordt het op drie manieren gehard:

– thermische uitharding;
– thermische uitharding;
– chemische verharding.

Thermische verharding verhoogt de veiligheid: breken, glas breekt in kleine fragmenten met stompe randen. De verharding vindt plaats in speciale ovens. De plaat wordt verwarmd tot 680 graden Celsius en gelijkmatig gekoeld. Het product dat op deze manier wordt verwerkt, is gemarkeerd met de afkorting ESG.

Het warmtehardingsproces is vergelijkbaar. Het belangrijkste verschil is dat de afkoelfase langer duurt. Het resulterende materiaal is niet langer veilig: bij het breken worden grote scherpe fragmenten gevormd die u kunnen snijden. Gemarkeerd als TVG.

Voor chemisch temperen wordt de glasplaat in een pekeloplossing geplaatst en verwarmd tot meer dan 380 graden Celsius. Onder deze omstandigheden worden natriumionen vervangen door kaliumionen op het glasoppervlak, wat de breuktaaiheid en brandwerendheid verhoogt.

 

Zonnebril
Deze variëteit heeft een verhoogd vermogen om zonnestraling te reflecteren of te absorberen. Verdeeld in:

– afgezwakt in de massa;
– reflex;
– met een zachte coating (heeft een nanocoating aangebracht volgens de magnetronmethode).

Energiebesparend glas
Energiebesparend glas Voorzien van een zachte of harde coating die infraroodstraling reflecteert. Dankzij deze functie komt wit zonlicht vrij de kamer binnen, maar blijven hittegolven buiten, waardoor het in de zomer koel blijft. De warmte van het huishouden wordt ook weerkaatst door de ramen en blijft binnen, wat in de winter beschermt tegen warmteverlies.

Multifunctioneel glas
Of zeer selectief. Dergelijke glazen combineren de eigenschappen van energiebesparing en zonwering. Deze eigenschap wordt bereikt door de meerlaagse toepassing van speciale coatings, die nuttig licht volledig doorlaten, maar warmte reflecteren. Legende:

Markering van afstandhouders en tussenkamerruimte voor ramen met dubbele beglazing
Afstandsmarkeringen Afstandhouders scheiden de glasplaten in de glaseenheid. Als ze zijn gemaakt van aluminium (het meest voorkomende geval), wordt dit op geen enkele manier vermeld, dan wordt alleen de dikte in millimeters weerspiegeld in de formule.

 

Offerte deuren

Wat Kost Een Schuifraam

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0114-aluminium-ramen-plaatsen.html