Flybook
Image default
Tuin en buitenleven

Opsluitbanden van beton

Opsluitbanden kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je er een verhard deel van de tuin zoals een terras mee afsluiten zodat het niet verzakt maar vormt het ook een goede afscheiding voor groene stukken van je tuin. Opsluitbanden beton komen het meeste voor. 

Voordelen van het gebruik van beton voor opsluitbanden

Opsluitbanden worden om verschillende redenen vaak van beton gemaakt. Ten eerste is beton een hard en duurzaam materiaal dat lang meegaat. Omdat de opsluitbanden stevig zijn en vrij zwaar houden ze een terras of oprit makkelijk op zijn plaats zodat het er netjes uit blijft zien. Daarnaast worden betonnen opsluitbanden gemaakt van natuurlijke grondstoffen en slijten nauwelijks zodat ze zelfs nog hergebruikt kunnen worden, hetgeen natuurlijk ook gunstig is voor het milieu. 

Verschillende lengtes, diktes en hoogtes

Beton kan in tal van vormen gegoten worden zodat er ook op het gebied van opsluitbanden veel soorten te vinden zijn. De banden zijn in standaardlengtes te koop maar variëren wel in uitvoering en ook de hoogte en dikte kan verschillen. Als de opsluitbanden gebruikt worden om een flinke oprit op zijn plek te houden worden ze nagenoeg volledig ingegraven en hoeven ze niet zo hoog te zijn. Wat dikkere banden kunnen het beste de druk aan die erop ontstaat als er tegels of klinkers tegenaan drukken. Ingraven voorkomt dat je er overheen valt maar zorgt ook voor een goede afwatering. 

Opsluitbanden netjes tegen elkaar aan zetten

Om ervoor te zorgen dat de opsluitbanden netjes op elkaar aansluiten hebben ze een uitsparing aan de korte kanten. Zo kun je ze netjes tegen elkaar aanzetten en vormen ze één geheel. Omdat de opsluitbanden in bepaalde lengtes gemaakt worden loop je kans dat het niet altijd precies past in je tuin. Je kunt ze echter korter maken door ze te slijpen zodat ze precies op maat zijn.