Flybook
Image default
Aanbiedingen

Payrollen: dit zijn de kosten die het met zich meebrengt

Voor een snelgroeiende onderneming kan payrollen echt een uitkomst zijn. Personeelszaken worden uit handen genomen en je werknemers zijn tevreden. Zij krijgen hun salaris op tijd en krijgen zieke dagen uitbetaald. Voor jou heeft het als voordeel dat je meer tijd kan steken in het runnen van je bedrijf en je weet zeker dat je administratie goed wordt bijgehouden. Deze dienst is niet gratis en brengt dus bepaalde payroll kosten met zich mee. Hoe payrollen werkt en wat de kosten zijn, vertellen we je in deze blog. 

 

Payrollen

Er zijn veel verschillende payrollorganisaties. Wanneer je zoekt op payroll vind je er online al genoeg. Om payrollen goed uit te leggen nemen we Payroll Select even als voorbeeld. Zij zijn gespecialiseerd in personeelszaken en geven op hun website duidelijk aan wat hun werkzaamheden zijn. Je werknemers komen onder contract te staan bij Payroll Select, maar zijn nog steeds jouw werknemers. Salarissen worden uitbetaald volgens de afspraken die jij met je werknemers hebt gemaakt en ook vakantiedagen zijn afgestemd tussen jou en je werknemer. 

 

Het voordeel voor jou is dat je administratie goed wordt bijgehouden. Ziek- en betermeldingen worden goed verwerkt, salarissen worden op tijd uitbetaald en je premies en belastingen worden betaald. Je kunt payrollorganisaties zien als een soort uitzendbureau, met als verschil dat je de werving van werknemers zélf moet doen. Uitzendbureaus doen deze werving vaak voor je. 

 

Waar betaal je voor?

Niet elke payrollorganisatie berekent de kosten op dezelfde manier, dus we blijven nog even bij het voorbeeld van Payroll Select. Per gewerkt uur betaal je hier een vaste kostprijs. Zoals hiervoor vermeld, bepreek jij zelf het salaris af met je medewerker. Je bent uiteraard wel verplicht om het minimumloon of meer te betalen. Payroll Select berekent vervolgens een commissie over het brutoloon voor de werkzaamheden die zij verrichten. In deze commissie zitten ook de vaste kosten die je sowieso kwijt zou zijn aan je werknemer. Hier vallen onder andere loonkosten, premies, belastingen en toeslagen voor ziekteverzuim onder. Je spreekt de commissie af met Payroll Select en deze commissie is dus voor elk bedrijf anders. 

 

Dit is een voorbeeld van Payroll Select, maar het kan zijn dat andere payrollorganisaties voor een andere berekening kiezen. Let er daarom op dat niet altijd alle kosten worden meegenomen in de commissie of dat je niet goed verzekerd bent bij een andere payrollorganisatie. Kies daarom niet meteen voor de laagste prijs, maar doe goed onderzoek naar de verschillende payrollorganisaties. 

 

https://www.payrollselect.nl/