Flybook
Image default
Zorg

Podotherapie in Enschede en Amersfoort

Een podoloog is een medische professional die zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen van de voet, enkel en onderbeen. Podologen zijn gespecialiseerd in het evalueren van de biomechanica (beweging) van de voet en het been en hoe dit kan leiden tot problemen met de voeten, knieën, heupen en rug.

Een podoloog kan helpen bij het behandelen van verschillende aandoeningen, waaronder platvoeten, hielspoor, achillespeesontsteking, enkelpijn, scheenbeensplinters, voetblessures, eeltknobbels en ingegroeide teennagels. Ze kunnen ook patiënten helpen met aangepaste inlegzolen of orthopedische schoenen om de voet te ondersteunen en eventuele problemen te verlichten.

Podologen werken vaak nauw samen met andere medische professionals, zoals orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en sportartsen om de beste behandelingsopties voor hun patiënten te bepalen.

Wat zijn veelvoorkomende voetklachten bij jongeren en ouderen?

Er zijn verschillende voetklachten die zowel bij jongeren als ouderen kunnen voorkomen. Enkele veelvoorkomende voetklachten zijn:

  1. Blaren: Blaren ontstaan vaak door wrijving of druk op de huid van de voet en kunnen zowel bij jongeren als ouderen voorkomen.

  2. Eelt: Eelt ontstaat door herhaalde druk of wrijving op een bepaald gebied van de voet. Ouderen hebben vaak meer eelt dan jongeren, omdat de huid van de voet met de leeftijd dikker wordt.

  3. Platvoeten: Platvoeten ontstaan doordat de voetboog niet goed ontwikkeld is. Dit kan zowel bij jongeren als ouderen voorkomen.

  4. Hielspoor: Hielspoor is een ontsteking van het hielbot en komt vooral voor bij ouderen.

  5. Hallux valgus: Hallux valgus, ook wel een “knobbelteen” genoemd, ontstaat doordat de grote teen naar buiten gaat staan en de voetboog afvlakt. Dit komt vaker voor bij ouderen.

  6. Morton’s neuroom: Morton’s neuroom is een zenuwontsteking tussen de middenvoetsbeentjes en komt vaak voor bij vrouwen tussen de 40 en 60 jaar oud.

  7. Fasciitis plantaris: Fasciitis plantaris is een ontsteking van de peesplaat onder de voet en komt vaak voor bij mensen van middelbare leeftijd.

Het is belangrijk om voetklachten serieus te nemen en zo snel mogelijk een podoloog in Enschede te bellen om verdere complicaties te voorkomen.

Worden behandelingen van een podoloog vergoed door de verzekering?

Ja, in Nederland worden behandelingen van een podoloog vergoed door de zorgverzekeraar, maar de exacte vergoeding en voorwaarden verschillen per verzekeraar en per polis.

Podologie valt onder de aanvullende verzekering, wat betekent dat u alleen een vergoeding krijgt als u een aanvullende verzekering hebt afgesloten die podologie dekt. De vergoedingen voor podologie variëren per verzekeraar en kunnen onder meer afhankelijk zijn van de ernst van de aandoening, het aantal behandelingen en het bedrag dat per behandeling wordt vergoed.

Het is dus belangrijk om voorafgaand aan het maken van een afspraak met een podoloog de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen en eventueel contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de vergoedingen voor podologie in uw specifieke situatie.

5 tips voor het goed onderhouden van je voeten

Hier zijn 5 tips voor het goed onderhouden van je voeten:

  1. Was je voeten regelmatig: Was je voeten dagelijks met warm water en milde zeep. Droog je voeten goed af, vooral tussen de tenen, om schimmelinfecties te voorkomen.

  2. Draag goed passende schoenen: Draag schoenen die goed passen en comfortabel zijn. Te kleine of te grote schoenen kunnen leiden tot blaren, eelt en andere voetproblemen.

  3. Verzorg je nagels: Knip je nagels recht af en niet te kort. Vijl de hoeken zachtjes af om ingegroeide nagels te voorkomen. Houd je nagels schoon en gezond.

  4. Hydrateer je voeten: Gebruik een vochtinbrengende crème om je voeten zacht en gehydrateerd te houden. Breng de crème aan na het douchen of voor het slapengaan.

  5. Geef je voeten rust: Geef je voeten regelmatig rust om ze te laten ontspannen en te herstellen. Leg je voeten omhoog om de bloedsomloop te bevorderen en vermijd langdurig staan of zitten.

Door deze tips op te volgen, kun je de gezondheid en het comfort van je voeten verbeteren en voetproblemen voorkomen.

Waarom kiezen voor Podopplus Enschede of Amersfoort

Podoplus is een kleinschalig podotherapeut met locaties in Enschede en Amersfoort. Doordat we een klein team zijn, kunnen we snel schakelen en zijn wij ook flexibel in werktijden en beschikbaarheid. We zijn ook aangesloten bij NVvP en het Kwaliteitsregister Paramedici. Je kunt ons inschakelen voor podotherapeutische zolen, wondbehandeling, advies en speciale behandelingen.

Maak een afspraak via 085-4007623!

 

https://www.podoplus.nl/