Flybook
Image default
Aanbiedingen

Pvc-vloerbedekking

PVC  is de naam van een kunststof materiaal dat goedkoop is en eenvoudig te bewerken, waardoor het breed toepasbaar is, bijvoorbeeld kunststof kozijnen, leidingbuizen, speelgoed, vloerbedekking enzovoort. Het is goed om te weten dat PVC vloeren volledig recyclebaar zijn. Er zijn dan ook twee soorten PVC grondstoffen, namelijk Virgin PVC, dit is de eerste kwaliteit, nieuw PVC, en gerecycled PVC. Een PVC vloer bedekking gemaakt van gerecycled PVC is niet alleen goedkoper maar ook minder belastend voor het milieu. PVC voor op de vloer wordt gemaakt in stroken of tegel vorm. Er bestaan verschillende uitvoeringen van PVC vloeren. De twee meest gangbare zijn: verlijmde PVC en klik PVC.

Verlijmde PVC

De verlijmde PVC, ook wel dry-back PVC of plak PVC genoemd, bestaat uit vol kern PVC stroken of tegels die tussen de twee en drie millimeter zijn. Dit heeft als voordeel dat de dikte van de vloer niet snel voor problemen zorgt. Het zorgt er ook voor dat deze PVC vloer heel flexibel is, dit betekend wel dat de ondergrond, waarop de vloer gelijmd wordt, perfect glad moet zijn. Om die reden zal, bij een betonvloer als ondergrond, vaak een egaline laag nodig zijn. Bij een andere ondergrond moet er een geschikte ondervloer gelegd worden waarop het PVC gelijmd wordt. In dit laatste geval spreken we van een zwevende vloer. Op vol kern PVC heeft water geen invloed. Als de PVC vloer dan ook nog vast verlijmd is met de betonnen ondergrond maakt dit het heel geschikt voor een badkamer, keuken of welke natte ruimte dan ook. Hetzelfde geld voor een PVC vloer op vloerverwarming. PVC is een super warmtegeleider. Vast verlijmd met de ondergrond geeft het meeste rendement. De verlijmde PVC vloer is een werkingsvrije vloer en heeft geen plinten nodig. Het is ook een heel stille vloer. Een nadeel is dat de lijm achtenveertig uur nodig heeft om uit te harden. Ook zal het zelf egaliseren van de ondergrond en het lijmen van het PVC een lastig uit te voeren klus zijn. Professionele hulp is meestal gewenst. 

Klik PVC

Klik PVC is ontworpen met een systeem aan de zijkanten waarmee de verschillende stroken of tegels aan elkaar geklikt kunnen worden tot één geheel. Hiervoor is een minder flexibele PVC nodig. De vol kern PVC vloer, die volledig waterbestendig is, maakt gebruik van een onderlaag van PVC dat gemengd is met steen mineralen. Dit geeft genoeg stabiliteit voor een stevige vloer zonder lijm en er blijf genoeg flexibiliteit over waardoor het geluid wordt gedempt. Deze klik PVC is vier tot vijf millimeter dik. De ondergrond van klik PVC moet vlak zijn, maar een oneffenheid van twee millimeter kan ze wel opvangen. Gewoonlijk worden deze PVC vloeren op een ondervloer gelegd. Omdat klik PVC zwevend en zonder lijm wordt gelegd, is ze gemakkelijk weer te verwijderen om in een andere ruimte opnieuw dienst te doen. Klik PVC is door de handige klusser eenvoudig zelf te leggen.

https://www.beboparket.nl/