Flybook
Image default
Architectuur

Twee soorten serres

Als je een serre wil laten bouwen heb je veel verschillende opties en een van deze optie is welke soort serre je laat bouwen. Je kunt namelijk kiezen voor een vrijstaande of een aangebouwde serre.

Een vrijstaande serre wordt los van het huis gebouwd en is dus een aparte constructie op zichzelf. Een aangebouwde serre wordt aan het huis gebouwd en is zo dus ook een deel van het huis. Met een aangebouwde serre kun je bijvoorbeeld een deel van het huis laten vergroten. Je kunt de woonkamer of eetkamer verlengen door het bouwen van serres.

Nu vragen huiseigenaren zich af vaak welke de beste optie en welke meer waarde aan het huis geeft. Een serre geeft altijd meer waarde aan het huis maar welke meer waarde geeft is een kwestie van smaak. Wat de een mooi vindt is voor de andere weer lelijk. Bij het laten bouwen van serres is dit ook zo en heeft het met smaak te maken. De een vind aangebouwde serre mooier en de andere heeft liever een vrijstaande serre. Het is dus een kwestie van smaak en van wat je zelf mooier vindt. Hier moet je dan ook door laten leiden wat je gaat er zelf mee wonen en verhuis waarschijnlijk nog voor een lange tijd niet.