Flybook
Image default
Gezondheid

Van stressverlichting tot verbeterde mobiliteit

Massages kunnen een krachtig middel zijn om stress te verminderen en de mobiliteit te verbeteren. In feite is aangetoond dat massagetherapie het cortisolniveau vermindert, het hormoon dat geassocieerd wordt met stress. Deze vermindering van cortisol leidt tot minder stress en meer ontspanning. Het is ook bekend dat massagetherapie pijn en spierspanning helpt verminderen, waardoor de mobiliteit verbetert. Door verschillende massagetechnieken te gebruiken, zoals kneden, strelen, wrijven en stampen, kunnen massagetherapeuten specifieke lichaamsdelen met pijn of spanning aanpakken. Massage kan zelfs de doorbloeding van het hele lichaam verbeteren door de circulatie van bloed en lymfe te bevorderen door zachte manipulatie van spieren en weefsels. Deze verhoogde circulatie helpt voedingsstoffen naar de spieren te brengen, wat pijn kan verminderen en genezing kan bevorderen. Bovendien kunnen regelmatige massagesessies de bewegingsvrijheid van gewrichten herstellen door stijfheid veroorzaakt door onevenwichtigheden in de spieren te verminderen. Boek je massage bij Yules Masseert Rotterdam.

Mentale verbetering

De voordelen van massage zijn niet alleen fysiek – ze kunnen ook diepgaande psychologische effecten hebben op het algehele welzijn. Studies hebben aangetoond dat regelmatige massages uw stemming kunnen helpen verbeteren door depressies en angsten te verminderen. Een betere slaapkwaliteit is een ander veelvoorkomend voordeel van regelmatige massagesessies, vanwege de kalmerende effecten op lichaam en geest.

Al met al biedt massagetherapie meerdere gezondheidsvoordelen die niet alleen stressverlichting opleveren, maar ook een verbeterde mobiliteit voor mensen die lijden aan chronische pijn of stijfheid als gevolg van letsel of veroudering.

Welke massages helpen voor een betere mentale gezondheid?

Verschillende soorten massage kunnen de geestelijke gezondheid helpen verbeteren. Zweedse massage is een van de populairste vormen van massage en omvat lange, zachte strijkingen om gespannen spieren los te maken en stress te verminderen. Diepe weefselmassage kan effectief zijn bij de behandeling van chronische pijn door zich te richten op diepere lagen van de spieren en het bindweefsel voor een intensievere bevrijding. Hotstonetherapie maakt gebruik van verwarmde stenen om gespannen spieren te ontspannen, de bloedsomloop te bevorderen en spanningen in het lichaam te verminderen. Shiatsu is een andere vorm van massage die gebruik maakt van vingerdruk op acupressuurpunten langs de meridianen van het lichaam om ontspanning te bevorderen en fysiek ongemak te verlichten. Reflexologie ten slotte richt zich op het uitoefenen van druk op specifieke delen van de voeten of handen die corresponderen met andere delen van uw lichaam om spanningen te verlichten en het algehele welzijn te verbeteren.