Flybook
Image default
Electronica en Computers

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamerasysteem bestaat in wezen uit een aantal beveiligingscamera’s, een digitale videorecorder om de camera’s op te nemen, en de bedrading en connectoren om het geheel met elkaar te verbinden.

Beveiligingscamera’s zijn er in verschillende stijlen:

– Bullet camera’s, met een cilindervorm en een ingebouwde lens, zijn weerbestendig en zijn zeer geschikt voor buitentoepassingen

– Koepelcamera’s, met een koepelvorm en een ingebouwde lens, worden meestal binnenshuis gebruikt, hoewel sommige een ‘pantserbehuizing’ hebben waardoor ze ook buitenshuis kunnen worden gebruikt

– C-Mount of ‘box’-camera’s, met een rechthoekige vorm en een lens die apart wordt geselecteerd en bevestigd, worden alleen binnenshuis gebruikt, tenzij ze in een aparte behuizing zijn ondergebracht voor gebruik buitenshuis. Deze camera’s worden meestal gebruikt in commerciële omgevingen

– Verborgen camera’s zijn er in verschillende vormen, waaronder superkleine ‘oog’-camera’s die gemakkelijk kunnen worden verborgen, of verborgen camera’s die zo zijn ontworpen dat ze op iets anders lijken, zoals een teddybeer, een rookmelder of een sproeikop. Deze camera’s zijn meestal alleen ontworpen voor gebruik binnenshuis en hebben een ingebouwde lens.

– Pan – Tilt – Zoom (PTZ) camera’s stellen een operator op afstand in staat te pannen (heen en weer), kantelen (op en neer) en de lens uit en in te zoomen. Ze zijn meestal groot en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

De keuze voor elke camera in uw systeem hangt af van de vraag of u de camera binnen of buiten wilt installeren, de grootte van de lens die u nodig hebt, de resolutie (hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker het beeld), of u infrarood nodig hebt voor nachtzicht, en het type bevestiging (moet de camera aan een muur, plafond, paal enz. worden bevestigd) en natuurlijk uw budget.

Een lens van 3,6 mm biedt de grootste gezichtshoek die u op een camera kunt krijgen zonder het beeld te vervormen. Hiermee krijgt u details van het gezicht tot op ongeveer 30 meter. Als u gezichtsdetails nodig hebt verder dan 30 meter van de camera, hebt u een hogere millimeterlens nodig. Een hogere millimeter lens geeft u een grotere brandpuntsafstand maar verkleint de beeldhoek. Er zijn varifocale lenzen (bijvoorbeeld van 5 tot 100 mm) verkrijgbaar waarmee de brandpuntsafstand van de camera kan worden gevarieerd. Dat is handig als je van tevoren niet precies weet welke maat lens je nodig zult hebben.

U wilt ook kiezen welk type digitale videorecorder (DVR) u nodig hebt om de camera’s op te nemen. De meeste DVR’s komen in 4, 8, of 16 camera input (aka ‘kanalen’) versies, hoewel er DVR modellen zijn die tot 64 camera’s kunnen opnemen. Houd in gedachten dat het later toevoegen van camera ingangen aan een bestaande DVR meestal niet haalbaar is, dus u zult willen voorzien in toekomstige groei. Kijk voor een DVR met een ‘real-time’ opname snelheid van 30 beelden per seconde (fps) per camera. DVR’s verschillen ook in de compressie technologie die ze gebruiken. De beste compressie technologie comprimeert de video gegevens zodat het kan worden opgeslagen in de kleinste hoeveelheid ruimte op de harde schijf, en verliest de minste hoeveelheid informatie (beeldkwaliteit) in het proces. De compressietechnologieën, van de oudste (slechtste) naar de nieuwste (beste), zijn: J-PEG, M-JPEG (ook bekend als MPEG), MPEG4, en H.264. Bepaal vervolgens hoeveel ruimte op de harde schijf u nodig hebt. Wanneer de harde schijf ruimte opgebruikt is, zal de DVR beginnen met opnemen over de oudste video op het systeem. Veel mensen kiezen ervoor om 2 tot 4 weken aan opgenomen video op de harde schijf te bewaren. Andere kenmerken die u in een DVR moet zoeken zijn weergave en bediening op afstand, audio ondersteuning, en bedieningsgemak en event backup.

Tenslotte, heeft u alle bekabeling en connectoren nodig om de camera’s en de DVR te voeden, en om het video signaal van de camera’s naar de DVR te verbinden. Er zijn twee basis benaderingen voor het bekabelen van uw systeem: het gebruik van plug-and-play kabels waar de connectoren al aan bevestigd zijn of het gebruik van RG59 kabel die zwaarder afgeschermd is (dus minder problemen met interferentie) maar waarbij u zelf de connectoren moet aanbrengen. Het gebruik van plug and play kabel is gemakkelijker, maar zal alleen betrouwbaar zijn als de kabel minder dan 100 voet loopt, en er geen TL-verlichting wordt gebruikt in het gebouw waar het zich bevindt, en geen infrarood camera’s met hoog vermogen worden gebruikt. Uw beveiligingsdealer kan u helpen bepalen of u alle benodigde connectoren en onderdelen hebt.

Andere punten om te overwegen bij het ontwerpen van uw camera systeem zijn stroom en overspanningsbeveiliging, een lockbox voor het beveiligen van de DVR, en een monitor voor het bekijken van de camera’s direct vanaf de DVR (vs. via het netwerk).

Zodra u alle componenten van stroom heeft voorzien, de camera’s zijn aangesloten op de DVR, en een monitor is aangesloten, zou u in staat moeten zijn om uw camera’s direct te bekijken. De software op de DVR staat u toe om uw applicatie aan te passen voor functies zoals het bekijken via het netwerk en motion detectie.

 

https://www.securitythuis.nl/