Flybook
Image default
Winkelen

Waarom de beste concealer kiezen?

Er zijn een heleboel concealers op de markt en het lijkt makkelijk om er een uit te kiezen, maar meestal is dat toch niet zo. Door de verschillende merken en varianten is het vaak lastig om de juiste concealer te vinden. Het is dan ook belangrijk om de voor jouw geschikte concealer te kiezen. De beste concealer voor jou is degene die perfect aansluit bij je huidtype, dekking en finish. In dit artikel geven we je tips en informatie over de beste concealer voor jou. Door middel van deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken en de beste concealer voor jou kiezen.

Soorten concealer

Er zijn verschillende soorten concealers, die allemaal zijn gemaakt om verschillende huidaandoeningen te verbergen. Er zijn concealers voor donkere kringen onder de ogen, acne, pigmentvlekken, roos en andere oneffenheden. Omdat er zoveel verschillende soorten zijn, is het belangrijk om te weten welke concealer het meest geschikt is voor je huidtype. Als je bijvoorbeeld olieachtige huid hebt, is het het beste om een lichtgewicht, niet-comedogeen concealer te kiezen. Voor droge huid is een vochtinbrengende, dekkende concealer aan te raden. Je kunt ook een kleurcorrector gebruiken, afhankelijk van de oneffenheden die je wilt verbergen. Kortom, er zijn een heleboel soorten concealers, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest.

Kiezen van de juiste kleur

Het is belangrijk om de juiste kleur concealer te kiezen. Als je een te lichte kleur kiest, zal de concealer je oneffenheden niet goed verbergen, maar de kleurverschillen zullen er juist meer uitspringen. Als je een te donkere kleur kiest, zal deze te veel opvallen. De beste concealer is deze waarvan de kleur de meest natuurlijke match is met je huidskleur. Omdat je huidverkleuring door de tijd heen kan veranderen, is het een goed idee om ieder seizoen je concealer opnieuw te controleren.

Hoe te testen?

Voordat je de concealer koopt om te zien of hij bij je huid past, kun je ervoor kiezen om eerst te testen. Doe dit door een kleine hoeveelheid concealer op verschillende delen van je gezicht aan te brengen. Laat de concealer een paar minuten intrekken om te zien of de kleur goed matcht met je huidskleur. Als je happy bent met de kleur kun je de concealer kopen. Vergeet niet om voor de test de concealer eerst op je handpalm te testen, inplaats van direct op je gezicht, om te voorkomen dat je een allergische reactie op de concealer krijgt.

Hoe te gebruiken?

Het is belangrijk om de concealer op de juiste manier te gebruiken. Breng de concealer aan op de plekken die je wilt verbergen, met een vochtinbrengende concealer spons of kwast. Verdeel de concealer gelijkmatig over de huid. Meng deze goed in met je vingers, een spons of kwast. Als je een concealer wilt gebruiken om donkere kringen te verbergen, is het het beste om donkere kleuren op de oogkassen aan te brengen. Als je een blekere huidskleur hebt, kun je een concealer met een oranje tint gebruiken om een natuurlijke glow te creëren. Breng de concealer aan in een boog zoals eye-liner en blend deze goed. Laat de concealer indrogen voordat je er verdere make-up overheen aanbrengt.

Conclusie

Kortom, het is belangrijk om de beste concealer voor je te vinden. Kies een concealer die geschikt is voor je huidtype, dekking en finish. Stel je perfecte huidoogstuk samen door de juiste kleur te kiezen. Voordat je de concealer aanschaft, is het een goed idee om deze eerst te testen. Als je de concealer hebt gevonden die het beste bij je huid past, kun je hem op de juiste manier aanbrengen. Als je tips nodig hebt of vragen, kijk dan even op de beste concealer.

.