Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Belangrijke cijfers, uitgelegd door de autodealer uit Etten-Leur

Bij het kopen of verkopen van een voertuig is het goed om te weten hoe de markt ervoor staat. Je kunt dan een betere keuze maken over het verkoopkanaal dat je gaat inzetten en wat een redelijke prijs is voor het voertuig. Autodealer MV Motive uit Etten-Leur houdt de belangrijkste cijfers nauwgezet in de gaten, in dit artikel worden deze cijfers voor je op een rijtje gezet. Zo heb je een belangrijk hulpmiddel in handen in je zoektocht naar een nieuwe auto of tijdens het verkooptraject van je huidige voertuig.

Verkoopcijfers van nieuwe auto’s in Nederland, uitgelegd door de autodealer in Etten-Leur

Er zijn dit jaar minder auto’s verkocht dan vorig jaar. Dit is een trend die we in Nederland al langer zien. Een belangrijke reden daarvoor is de hoge BPM, of aanschafbelasting. Die is in ons land het hoogst van heel Europa en dat drukt de verkoop van nieuwe auto’s. Gemiddeld worden er per maand 20.000 nieuwe auto’s minder verkocht dan vorig jaar. Vanwege de BPM en een groot aanbod uit aangrenzende landen zoals Duitsland en België devalueren nieuwe auto’s ook een stuk sneller dan occasions.

Hoeveel de waarde van een auto afneemt is natuurlijk afhankelijk van het model en andere factoren maar gemiddeld heeft een auto na drie jaar nog 70 tot 80% van de nieuwwaarde. In veel gevallen is het daarom verstandig om te kijken naar een jonge occasion bij een betrouwbare autodealer dan een nieuwe auto. Meer waar voor je geld!

Schakel een automakelaar in voor het verkopen van bestelwagens

Bestelwagens doen het beter dan personenauto’s. Gemiddeld gezien worden er dit jaar een paar honderd bestelwagens extra verkocht in vergelijking met vorig jaar. Over de waardedaling zijn minder cijfers bekend. Daarom ben je als ondernemer met een bestelwagen al snel overgeleverd aan prijsindicaties van verschillende autodealers en die prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Een optie is dan ook om een automakelaar in te schakelen die op zoek gaat naar een geschikte koper voor jouw voertuig. Ook als je een tweedehands bestelauto zoekt kan de automakelaar je helpen. In tegenstelling tot veel autodealers ben je bij de automakelaar van MV Motive niet gebonden aan de omgeving van Etten-Leur maar wordt er landelijk gewerkt. Dat versnelt het proces en vergroot de kans op een goede prijs voor jouw voertuig.

Leasen nog altijd in de lift

Het jaar is nog niet voorbij dus je moet een slag om de arm houden maar het lijkt erop dat er ook dit jaar weer meer auto’s geleased worden dan vorig jaar. Een van de redenen is dat er steeds meer leasemogelijkheden komen voor zowel particuliere als zakelijke rijders. Zo is financial lease een aantrekkelijke optie voor startende ondernemers en kunnen particulieren een auto kopen middels termijnbetalingen.

Wat kan autodealer MV Motive in Etten-Leur voor je betekenen?

In MV Motive uit Etten-Leur vind je een betrouwbare autodealer die ook als automakelaar optreedt. Daarnaast kan automakelaar Maurice de Vijver je helpen bij de financiering van je auto of bestelwagen met een financial lease constructie. Als particulier is het bovendien mogelijk om een occasion in termijnen af te betalen. Loop vooral eens binnen in Etten-Leur of neem telefonisch contact op met de autodealer voor meer informatie en een antwoord op al je vragen.