Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Bent u op zoek naar manieren om de prestaties van uw voertuig te verbeteren?

Motorchip-afstemming is een methode waarmee de motor opnieuw wordt geprogrammeerd, zodat deze binnen verschillende parameters anders is. De uitgaven van dergelijke kunnen variëren afhankelijk van hoe u het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is een integrale component van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Het is ontworpen om de prestaties en de efficiëntie van het voertuig te optimaliseren. Het is ook bekend als TCM of Turbo Clutch Management. TCM is door de jaren heen geëvolueerd en er zijn verschillende versies beschikbaar in de markt.

 

Chip Tuning kan u helpen bij het besparen van brandstofkosten en het verlengen van de duurzaamheid van de motor. Tijdens zwaar gebruik kan uw voertuig verschillende wijzigingen en onderhoudswerkzaamheden ondergaan. Uw motor kan ook lijden aan slijtage als gevolg van dergelijke wijzigingen. Maar door een TCM te gebruiken, kunnen al deze problemen worden aangepakt. Dit helpt uw motor op het optimale niveau te werken, zodat deze zo min mogelijk brandstof verbruikt.

 

Er zijn verschillende soorten chiptuning beschikbaar. De meest populaire is de naam Elektronische besturingseenheid of ECU.

U kunt ook de term turbolader horen. De elektronische besturingseenheid voert de taak uit om de timing van de uitlaat en de inname van de brandstof te reguleren. De timing wordt gewijzigd op basis van de vereiste van de rijomstandigheden en het doel van de drive.

 

Er zijn verschillende voordelen geassocieerd met motorchip-afstemming. Een van de belangrijkste voordelen is dat het de vermogenswinsten van het voertuig verhoogt. Er zijn hoge vermogenswinsten, vooral in de conditie met lage kilometerstand en dit maakt het zuinig om dit voertuig te bezitten.

 

Een ander voordeel is dat het de brandstofefficiëntie van het voertuig verbetert. Het belangrijkste nadeel van de tuning van het voertuig is dat het alleen de ontstekingstijd van het voertuig kan verbeteren, maar niet de boost. Motorchip Tuning lost deze moeilijkheden op door de ontstekingstiming aan te passen, zodat het de boost verbetert.

 

Het belangrijkste van de chiptuning is dat u een brandstof moet kopen die bij het voertuig past. Veel tuners maken de fout om brandstof te kopen, wat veel goedkoper is dan de oorspronkelijke brandstof. Dit veroorzaakt ernstige problemen wanneer het leven van de voertuigen naar beneden gaat.

Het wordt aanbevolen dat u de originele brandstof koopt en de tuners over de ontstekingstijding raadplaatst.

 

Een ander ding is dat chip-afstemming houdt in het reinigen van de motor na elke tuning-sessie. Als u de juiste stappen niet volgt en uw auto op de juiste manier reinigt, zal het leiden tot grote problemen zoals de verontreiniging van het afvalgas en ook zal het de prestaties van het voertuig beïnvloeden. De meeste tuners gebruiken hun oorspronkelijke fabrikantenbrandstof en terwijl ze het gebruiken, zullen ze het goed reinigen. Na het reinigen van de brandstof wordt het aanbevolen om het met een klein beetje water te wassen, zodat de fabrikant brandstof niet wordt beïnvloed.

 

Chip Tuning is een van de meest populaire manieren om de prestaties van uw voertuig te verbeteren. Je zou wat dingen moeten overwegen voordat je een brandstof- of aftermarket-accessoire koopt. Zorg ervoor dat u een brandstof koopt die compatibel is met uw voertuig. Ook moet u de hulp nemen van deskundigen die u zullen helpen bij het installeren van het apparaat. Chip Tuning is een manier om de brandstofefficiëntie van uw voertuig te verbeteren zonder de prestaties van uw motor te beïnvloeden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie