Flybook
Image default
Meubels

De voordelen van een tegelvloer

Ben jij in je nieuwe huis nog op zoek naar een mooie nieuwe vloer? Waarschijnlijk heb je al nagedacht over een tegelvloer! Een tegelvloer is altijd goed. Zeker in de badkamer wordt een tegelvloer vaak gebruikt, maar ook in de woonkamer of hal kan het prachtig staan. Een tegelvloer kent ook vele voordelen. We zetten ze in dit artikel voor je uiteen.

Mooi

Tegelvloeren bestaan in vele soorten en maten, maar als je de juiste keuze maakt, staat het ontzettend stijlvol. Van keramisch parket tot natuursteen, van grote stenen tot hele kleine tegeltjes een tegelvloer heeft vaak een zekere klasse die je met een vloer van laminaat niet gaat vinden.

Hygiënisch

Een tegelvloer is vaak ontzettend hygiënisch. Het gladde oppervlakte maakt dat stof en vuil moeilijk in de vloer kan trekken. Met een stofzuiger kun je de boel zo stofvrij krijgen en een vlek is met een simpel doekje al weg te krijgen. Let wel op dat sommige natuurstenen niet alle schoonmaakmiddelen kunnen verdragen. Vooral zuur kan in sommige gevallen in het steen bijten. Ook uitkijken dus met het morsen van zure dingen als cola en vruchtensap. Eens in de zoveel tijd is het verstandig om de voegen even goed onder handen te nemen, omdat dit de enige plek is waar bij een tegelvloer het vuil echt flink kan ophopen.

Duurzaam

Een tegelvloer is ontzettend duurzaam. Tegels zijn in veel gevallen een natuurproduct en zijn vaak in staat een leven lang mee te gaan. De meeste tegels zijn ook bestand tegen krassen van bijvoorbeeld schuivende meubels of naaldhakken en tegen UV-straling. In tegenstelling tot bijvoorbeeld hout, dat kan verkleuren onder invloed van zonlicht.

Lekker warm

Ja, een tegelvloer an sich is misschien niet heel warm, maar een tegelvloer in combinatie met vloerverwarming is ontzettend lekker. Tegels zijn van alle vloeren de best geleidende vloer en kunnen jouw vloer tot een temperatuur van 29 graden Celsius verwarmen. Dat klinkt niet veel, maar een houten vloer komt niet verder dan een temperatuur van 27 graden celsius en andere vloertypen komen niet verder dan 25 graden Celsius. De echte koukleumen hebben dus wel baat bij een mooie tegelvloer in de winter.