Flybook
Image default
Zakelijke dienstverlening

Grote bestanden versturen is vaak nodig in het bedrijfsleven

ICT-bedrijven, internetondernemers, ontwerpers, maar zeker ook fotografen, filmmakers en mensen die bij de media werken, krijgen vaak te maken met grote bestanden versturen. Maar ook voor veel andere bedrijven en binnen overheidsinstanties is grote bestanden versturen dagelijkse of wekelijkse praktijk. Hoe kunt u het versturen van veel data slim aanpakken als ondernemer, ambtenaar of zzp’er? Hiervoor bestaan uiteenlopende oplossingen en soorten software, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Lees snel verder voor een handig overzicht van en tips voor grote bestanden versturen.

 

Het programma WeTransfer

 

Een van de bekendste programma’s die u als ondernemer of particulier kunt gebruiken voor het digitaal verzenden van grotere bestanden, is het gratis programma WeTransfer. Dit programma heeft enkele interessante voordelen. Zo hoeft u geen profiel aan te maken voor grote bestanden verzenden, maar alleen uw e-mailadres in te vullen. U laadt het bestand in en met het e-mailadres van de ontvanger. Het bestand wordt gecomprimeerd naar een .zip. De ontvanger krijgt een link waar hij of zij het zip-bestand kan uitpakken en downloaden. Helaas heeft WeTransfer ook enkele nadelen. Zo gebruikt dit programma cookies die met derden worden gedeeld, wat niet alleen uw privacy aantast maar ook kan leiden tot ongewenste reclame in uw mailbox. Verder is de grens qua bestandsgrootte 2 GB. Wanneer u grotere documenten wilt versturen, moet u voor deze dienst betalen.

 

DropSend en/of Dropbox als alternatieven

 

Grote bestanden versturen via de computer kan ook met andere app’s en programma’s. Een alternatieve dienst voor WeTransfer is het programma DropSend. Dit programma lijkt erg op WeTransfer, maar er is één groot verschil: u kunt grotere bestanden tegelijk versturen, namelijk tot 8 GB. Nadelig is dat dit programma een account vereist en een beveiligingscode vereist. Het is dus veiliger dan WeTransfer, maar lastiger te gebruiken. Verder kunt u nog de app DropBox gebruiken. Deze dienst biedt veel meer opties dan alleen documenten versturen, maar heeft een optie waarbij u tot 2 GB aan data kunt verzenden, via de optie ‘share’. Voor een account is registratie bij DropBox vereist.