Flybook
Image default
Energie

Je stoppenkast uitbreiden of vervangen

 

Of je nu een stoppenkast wilt vervangen of uitbreiden, dit is een klus die je het beste kan overlaten aan een elektricien, zoals elektricien Louwmans. Het vervangen of uitbreiden van een stoppenkast is een veelvoorkomende klus, dus een ervaren elektricien kan dit makkelijk uitvoeren. Nu betekend makkelijk niet dat je het zelf kan doen, want het is wel een klus waar je kennis voor nodig hebt. Ook is het werken met een stoppenkast niet zonder gevaar en een elektricien kan dit gevaar goed inschatten en ermee om gaan om zo schadelijke gevolgen te voorkomen. 

Een oude stoppenkast vervangen

Een stoppenkast vervangen gebeurt vooral met oudere stoppenkasten. Soms koop je een huis met verouderde elektra, soms zelf zonder dat je het door hebt. Wanneer je dan gaat verbouwen en meer groepen nodig hebt, kom je tot de ontdekking dat er helemaal geen groepen meer bij kunnen op je huidige stoppenkast. Of de kast is zo verouderd dat hij onveilig is, dan is het wachten op kortsluiting of zelfs brand. In dat geval moet je je stoppenkast wel vervangen voor een nieuwe. Door een nieuwe stoppenkast te plaatsen weet je zeker dat je geen onnodig risico loopt op ongevallen door problemen met stroom. 

Wanneer je huidige stoppenkast wel uitbreiding kan gebruiken

Je kan ook je huidige stoppenkast laten uitbreiden wanneer deze nog wel in een goede en veilige staat is. Uitbreiden is nodig wanneer je apparaten wilt gebruiken die veel stroom verbruiken. Soms hebben deze apparaten dan hun eigen groep nodig. Wanneer je nog ruimte hebt voor groepen kunnen deze eenvoudig worden toegevoegd. Het is zeker handig om in ieder geval naar de stoppenkast te laten kijken voordat je nieuwe apparaten gaat gebruiken die veel stroom vragen, zoals een elektrische kookplaat. Of denk bijvoorbeeld aan het aanzetten van een airfryer terwijl je oven ook aanstaat. Soms slaat er dan een stop uit omdat je te veel stroom vraagt.