Flybook
Image default
Aanbiedingen

Maak uw slapende gebruikers wakker in 4 eenvoudige stappen

google digitale werkplaats antwoorden

Hoe kom je weer in contact met gebruikers die zijn vertrokken? We bieden eenvoudige manieren om u te helpen eerst de aandacht te trekken en dan terug te keren.

Het is geen geheim dat het aantrekken van nieuwe gebruikers veel duurder is dan het herstellen van degenen met wie u al contact heeft gehad. Volgens een onderzoek van de Harvard Business School kost het werven van een nieuwe gebruiker 5 tot 25 keer meer dan het onderhouden van een bestaand contactbestand (afhankelijk van het gebied). Een andere studie wees uit dat een stijging van 5% in het gebruikersrendement zich vertaalt in meer dan 25% meer omzetgroei.

Dus marketeers moeten hun inspanningen richten op het behouden van bestaande gebruikers. Vooral degenen die op het punt staan ​​te vertrekken. Gebruik uw energie om de wensen en problemen van gebruikers te bevredigen om vertrouwen bij hen op te bouwen. Onthoud dat tevreden gebruikers zelden weggaan, wat betekent dat hun succes gelijk staat aan het succes van het bedrijf.

Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe u waardevolle gebruikers terugbrengt naar de gerichte actie.

Stap 1: aandacht trekken

De eenvoudigste manier om gebruikers terug te krijgen, is door te bepalen wat hun aandacht het eerst trekt en wat voor soort activiteit hen mogelijk weer interesseert.

Als uw gebruikers bijvoorbeeld graag visueel kennis willen maken met nieuwe productfuncties, dan zijn webinars, infographics en video’s de meest effectieve manier om bij hen te komen. Hoe weet je dat? Volg de gebruiker, segmenteer hem op basis van welke pagina’s hij heeft bezocht, en stuur alleen die informatie die interessant is, houd het aantal afmeldingen van bepaald nieuws bij en blijf in meer detail segmenteren.

Als u echter niet de moeite heeft genomen om van tevoren over gebruikersvoorkeuren te weten te komen, is het geen verrassing dat u probeert ze tevergeefs terug te krijgen. Er is geen magie die voor iedereen geschikt is.

Stuur gepersonaliseerde, triggerberichten om het gesprek te hervatten en u te herinneren aan alle voordelen die uw service te bieden heeft. Door rekening te houden met al uw persoonlijke voorkeuren, kunt u zich onderscheiden van de buzz en op hetzelfde niveau de aandacht van uw gebruikers trekken.

Stap 2: inhoud maken

Doe onderzoek naar uw klantenbestand en maak, op basis van de feedback die u heeft ontvangen, inhoud die een diep begrip van uw publiek aantoont. Blogs, e-boeken, casestudy’s en webinars zijn slechts enkele voorbeelden van materiaal dat marketeers kunnen verspreiden om de loyaliteit van gebruikers te vergroten. Mensen willen weten dat het bedrijf waarmee ze werken echt begrijpt wat ze elke dag doormaken en producten en diensten maken die deze problemen rechtstreeks aanpakken. Vergeet niet te analyseren hoe de gebruiker zich op zijn gemak voelt bij de interactie met de inhoud. Zoals het lezen van een blog of het ontvangen van nieuwsbrieven per e-mail? Deelnemen aan een webinar of een opname bekijken op een geschikt tijdstip? Deze gegevens brengen op een hoger niveau van communicatie met de klant, op basis van zijn gemak / wensen /…. Dit alles is segmentatie.

Door hun prestaties te tonen via infographics, kon The ResellerClub een toename van 40% in paginaweergaven realiseren. Door de handigste manier te kiezen om informatie te presenteren op basis van het type en de gebruikersvoorkeuren, konden The ResellerClub-marketeers onverwacht hoge resultaten behalen.

Stap 3: wees de gezaghebbende bron van informatie

Elke interactie moet een doel hebben. Uw opties om gebruikers terug te krijgen zijn beperkt, dus geef uzelf een voorsprong door uw onderzoek van tevoren te doen en voorop te blijven lopen. Welke problemen komen gebruikers naar uw site om op te lossen? Welke vragen stellen ze? Geef de informatie die ze zoeken. Herinner hen aan de voordelen die ze verliezen door uw dienst op te geven. Maar soms weten zelfs gebruikers niet wat ze nodig hebben. Luister naar de vragen om een ​​beter begrip te krijgen van de onderliggende motieven. Word een waardevolle hulpbron waar mensen in moeilijke situaties terecht kunnen. Nadat u vertrouwen heeft verdiend en professionaliteit heeft getoond, kunt u doorgaan met handelen en pushen om te kopen.

Stap 4: Als alle pogingen mislukken, vraag dan om feedback

Wat als u alle drie de stappen hebt geprobeerd en de gebruiker nog steeds niet terugkrijgt? Begrijp eerst dat het is gebeurd. Vraag feedback om wijzigingen aan te brengen op basis van gebruikersfeedback. Vergeet niet om hun mening te delen met andere leden van uw team. Wekelijkse of maandelijkse interne vergaderingen om dit soort zaken te bespreken, kunnen het proces helpen verbeteren. Het laat gebruikers ook weten dat u om hun mening geeft, zelfs als ze weggaan.

Actieve gebruikers zijn de beste vrienden van het bedrijf, laat ze bijvoorbeeld op basis van punten in een apart segment vallen. In onze dienst is een gebruiker die een bepaald aantal punten heeft gescoord, degene wiens mening we zeker willen weten. Soms kan dit interessante inzichten opleveren.

Wanneer gebruikers met uw bedrijf werken, investeren ze niet alleen geld, maar ook hun vertrouwen. Door deze stappen te gebruiken, kunt u opnieuw verbinding maken met bestaande gebruikers, geld besparen en een beeld creëren van een bedrijf dat om hun gebruikers geeft.

https://www.webdeveloper.today/2021/10/google-ads-are-disabled-on-old-website.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-workspace.html