Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Met slecht weer de weg op

Bij slecht weer gebeuren de meeste ongelukken op de weg. Denk maar eens aan regen, hagel en sneeuw. Mensen durven minder snel de weg op. Autorijden is namelijk veel moeilijker wanneer het weer slecht is. Dit komt omdat mensen onzeker en angstig gaan rijden. Veel rijscholen zoals rijschool Landgraaf leren daarom leerlingen om zelfverzekerd op weg te gaan. Doordat rijschool Landgraaf ook door de sneeuw en regen les geeft leer je in iedere weer te rijden. Zo ben je zelfverzekerd na een rijles van rijschool Landgraaf.

Pas je aan medeweggebruikers aan

Houd tijdens het rijden op de snelweg met slecht weer altijd voldoende afstand ten opzichte van je voorganger. Wanneer er namelijk iets gebeurd dan heb je genoeg tijd om in te grijpen. Let altijd op dat je niet in een keer op de rem trapt of aan het stuur trekt. Zo kun je in een slip raken waardoor je de controle over de auto verliest. Pas ook altijd je snelheid aan op je medeweggebruikers. Wanneer iedereen minder hard rijd dan kun je dit het beste ook doen.

Zorg voor voldoende zicht

Wanneer het gesneeuwd heeft dan is het altijd belangrijk dat je ramen sneeuwvrij zijn. Dit is logisch anders zie je niets. Ook is het belangrijk dat je je dak sneeuwvrij maakt. Sneeuw dat op het dak achterblijft kan op de snelweg eraf waaien. Weggebruikers achter je kunnen zich hierdoor verschrikken en een ongeluk veroorzaken. Ook wanneer je de auto instapt kan het zijn dat de ramen van je auto beslagen zijn. Rij dan niet meteen weg maar wacht dat je ramen niet meer beslagen zijn. Goed zicht is namelijk heel belangrijk om ongelukken te voorkomen.

Auto, rijden, slecht weer, sneeuw, regen

https://drivingcoach.nl/rijschool-landgraaf/