Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Sloopauto verkopen; waar moet je op letten?

Heb jij een auto voor de deur staan die total loss verklaard is? Wil je deze sloopauto graag gaan verkopen? Dan is het verstandig om op enkele factoren te letten; welke factoren dat zijn, lees je in dit artikel terug. Juist door op deze factoren te letten, kun je zoveel mogelijk geld overhouden aan de verkoop van jouw sloopauto.

Wacht het definitieve rapport af

Heb je te horen gekregen dat jouw auto total loss verklaard is? Wacht dan voor de zekerheid nog even af totdat je het definitieve rapport van jouw verzekeringsmaatschappij ontvangen hebt. In dit rapport lees je precies wat er met jouw auto aan de hand; dit kan mogelijk nuttige informatie zijn voor de verkoop van jouw sloopauto.

Zoek een partij bij jou in de buurt

Wil je jouw sloopauto verkopen Amsterdam? Dan is het aan te raden om een partij te zoeken die in de buurt van Amsterdam woont. Dit is ook het geval als je in Arnhem, in Assen of in Limburg woont. Met andere woorden: het is super handig als de opkoper bij jou in de buurt woont. Waarom? Omdat je dan makkelijk afspraken kunt maken, omdat je elkaar mogelijk kent en omdat dit ook een stuk makkelijker voor de opkoper is. Daar heb jij niks mee van doen, of toch wel? Ja, zeker wel. Des te minder moeite de opkoper voor jouw sloopauto hoeft te doen, des te meer geld jouw sloopauto op gaat leveren!

Maak duidelijke afspraken

Heb je een opkoper bij jou in de buurt gevonden? Maak dan hele duidelijke afspraken. Maak bijvoorbeeld afspraken over de sloopauto ophalen, over de manier van betaling en over alle overige voorwaarden. Juist door hier goede afspraken over te maken, kun je de afhandeling soepeltjes laten verlopen. Hier ben jij niet alleen bij gebaat, maar ook de opkoper. Door duidelijke afspraken te maken, helpen jullie elkaar ook nog een handje!

Haal je auto leeg

Heb je nog een blauwe schijf, een zonnebril of een cd in de auto liggen? Haal deze spullen dan uit jouw auto, voordat de opkoper daadwerkelijk de auto op komt halen. Door jouw auto tijdig en goed leeg te halen, voorkom je dat je in een later stadium bedenkt dat je toch nog iets in de auto hebt laten liggen!