Flybook
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelen leasen en auto kopen

Al jaren is een bedrijfsauto leasen ontzettend populair. Bij veel werkgevers krijg je bovenop een aantrekkelijk salaris een mooie auto van de zaak. Het ligt natuurlijk aan het lease contract dat je werkgever heeft afgesloten, maar vaak krijg je daar ook een tankpas bij en kan je zorgeloos overal in Nederland – en soms zelfs daarbuiten – je auto vol tanken. Dat is een groot voordeel van het rijden van een lease auto. Het is een stuk duurder als je zelf een auto koopt. Alle benzine kosten zijn dan ook voor jouw rekening.

Voordelen van zelf een auto aanschaffen

Een van de grootste voordelen van zelf een auto kopen, is dat deze auto ook echt van jou is. Stel dat je ontslag neemt, of de werkgever besluit om je contract niet te verlengen, dan heb je in ieder geval wel nog je eigen auto. Daarnaast kun je ook besluiten om je auto te verkopen en dat levert dan weer geld op. Dat is natuurlijk een heel andere verhaal als je een auto van de zaak hebt. Deze mag je niet verkopen en hij zal ook nooit in jouw bezit komen. Je hebt deze auto zeg maar in bruikleen.

Voordelen zakelijk auto leasen

Tegenover de voordelen van je eigen auto bezitten, zijn er uiteraard ook veel voordelen te noemen voor het leasen van een auto. De eerder genoemde tankpas is een belangrijk argument. Maar het is ook zo dat wanneer je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt of schade op loopt aan je auto, je deze zelf moet betalen als het om je eigen auto gaat. Als je een lease auto hebt, dan kun je je auto vaak (laten) leveren bij een garage en deze zorgt dan samen met de leasemaatschappij dat de schade wordt verholpen. Vaak wordt ook nog vervangend vervoer voor je geregeld. Dat heb je natuurlijk niet bij een eigen auto.

https://www.autoleasecentrale.nl/