Flybook
Image default
Bedrijven

Waar voldoet goede bedrijfskleding aan?

Bedrijfskleding is een belangrijk aspect van de uitstraling van een bedrijf. Goede bedrijfskleding moet representatief zijn, maar ook functioneel, veilig en moet uiteraard het nodige comfort bieden. Hieronder vind je een aantal criteria waaraan goede bedrijfskleding moet voldoen en waar de Hurricane bedrijfskleding aan voldoet

Veiligheid

Veiligheid is misschien wel het belangrijkste aspect bij het dragen van bedrijfskleding. De kleding moet bescherming bieden tegen de gevaren die verbonden zijn aan de werkzaamheden. Zo moeten bijvoorbeeld reflecterende strips op de kleding van wegwerkers ervoor zorgen dat zij goed zichtbaar zijn voor het verkeer en moet brandwerende kleding bescherming bieden tegen hitte en vuur.

Branding en uniformiteit

Bedrijfskleding kan ook worden gebruikt om een bepaalde uitstraling en imago te creëren voor het bedrijf. Bedrijfskleding moet passen bij de branding van het bedrijf en uniformiteit uitstralen. Dit zal bijdragen aan een professionele uitstraling en zal ook het gevoel van saamhorigheid onder werknemers vergroten. Hurricane bedrijfskleding kan u hier uiteraard in adviseren.

Functioneel

Bedrijfskleding moet niet alleen representatief zijn, maar ook functioneel. Medewerkers moeten zich goed kunnen bewegen in de kleding en de kleding moet niet in de weg zitten tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Daarnaast moet de kleding voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de werkzaamheden. Zo moeten werkschoenen voldoen aan de veiligheidsnormen en moet de kleding van mensen die in hitte werken bestand zijn tegen hitte en vuur.

Comfortabel

Bedrijfskleding moet niet alleen functioneel en veilig zijn, maar ook comfortabel. Medewerkers moeten zich prettig voelen in de kleding en de kleding moet niet irriteren tijdens het dragen. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van ademende materialen en het vermijden van schurende naden en labels. Ook hiervoor bent u bij Hurricane bedrijfskleding op de juiste plaats.

Onderhoudsgemak

Ook is het fijn als de bedrijfskleding onderhoudsgemak biedt. Dit betekent dat het kledingstuk gemakkelijk schoon te maken moet zijn en niet te snel kreukt. Het is belangrijk dat het kledingstuk er na het wassen nog steeds goed uitziet en geen slijtage vertoont.

Duurzaam

Tot slot moet goede bedrijfskleding duurzaam zijn. De kleding moet lang meegaan en bestand zijn tegen veelvuldig wassen en dragen. Daarnaast moet de kleding gemaakt zijn van duurzame materialen en geproduceerd worden op een verantwoorde manier.

Conclusie

Goede bedrijfskleding moet aan verschillende eisen voldoen. Het moet representatief zijn, functioneel, veilig, comfortabel en duurzaam. Bij het ontwerpen en selecteren van bedrijfskleding is het dan ook belangrijk om deze aspecten in gedachten te houden. Zo zorg je ervoor dat medewerkers zich prettig voelen in de kleding en het bedrijf een representatieve uitstraling heeft. Daarnaast draag je bij aan de veiligheid en het welzijn van medewerkers en het milieu. Hurricane bedrijfskleding kan u met al deze aspecten van dienst zijn.