Flybook
Image default
Bedrijven

Hou jij van lekker sporten? Drie pre-workout tips

Als jij van sporten houdt, dan heb je ongetwijfeld wel eens nagedacht over hoe je een pre-workout goed aan kunt pakken. Uiteraard hangt dit sterk af van wat voor type sport je doet. Bijvoorbeeld of je een aerobe of anaerobe sport beoefent. Zelfs met al deze zaken samengepakt zijn er een aantal basisprincipes die goed zijn om je aan te houden.

 

Tip 1. Zorg voor een verhoogde hartslag

Iedereen die aan krachtsport doet en wel eens een keer een training heeft gekregen van een fitnessinstructeur, zal herkennen dat het geadviseerd wordt om als pre-workout te beginnen met een aantal minuten op een cardio-apparaat. Als je een aerobe sport beoefent, is het natuurlijk een beetje onzinnig om met cardio te beginnen: de sport zelf is immers cardio. Toch geldt ook hier hetzelfde principe.

Een belangrijke reden waarom als pre-workout wordt geadviseerd om met cardio te beginnen is om de hartslag te verhogen. Onze hartslag varieert sterk afhankelijk van de mate van activiteit en de leeftijd. Het verschil is het grootst bij een jong persoon tussen een absolute passieve activiteit (zoals op de bank zitten of in bed liggen) en op topniveau een kortdurende sportprestatie afleggen, zoals een sprint trekken. Het is niet goed voor het lichaam om te snel van de ene naar de andere hartslag te gaan. Bij krachtsport geldt dat cardio ook helpt het lichaam te verwarmen en de ademhaling te versnellen. Mocht je meer van de energy drankjes zijn, kun je altijd eens Monster Energy proberen.

 

Tip 2. Combineer het nuttige met het aangename

Het feit dat je in je sportkleding in de trainingszaal of buiten in de – wellicht koude – lucht staat zegt al genoeg over je. Je bent puur doordat je sport al beter bezig dan miljoenen Nederlanders. Hier mag je jezelf best een beetje voor belonen. Zet daarom voor je aan je pre-workout routine begint lekker wat muziek op. Of een podcast – als je dat fijn vindt. De een wil graag muziek die helpt om het uiterste uit zijn workout te halen, de ander wil graag zijn of haar brein een beetje voeden met een interessant gesprek. Niets moet en alles mag: als het voor jou maar fijn is. Want iets goed doen hoeft niet vervelend te zijn.

 

Tip 3. Neem een pre-workout snack of een proteïne-shake

Goede voeding is ontzettend belangrijk voor je workout. Want wie kent niet dat gevoel dat je halverwege je workout ineens honger krijgt? Een pre-workout snack kan je helpen om dat te voorkomen. Volg je een bepaald dieet waarbij snacken niet is toegestaan? Geen probleem. Als je een eiwitrijk dieet volgt kun je ervoor kiezen een pre-workout booster of bijvoorbeeld een paar gekookte eieren te eten. Ben je een duursporter en wil je juist veel koolhydraten binnenkrijgen? Dan is wat fruit of een voorgekookte maaltijd per uitstek geschikt als pre-workout snack.

 

https://kossonutrition.nl/product/pre-workout-kossoine/