Flybook
Image default
Bedrijven

Alles over de blokbatterij

Heb je een blokbatterij nodig? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een 9 volt batterij, een LR61 of een 6LR61. Dit zijn de drie blokbatterijen die er bestaan. De batterijen bestaan in zowel oplaadbare vorm, als in wegwerpvorm. Goed om te weten is dat blokbatterijen erg krachtig zijn en dat ze altijd worden gebruikt in zeer krachtige apparaten. En blokbatterij kan je bijvoorbeeld vinden in een rookmelder, maar ook in communicatieapparatuur of in de modelbouw. In dit blog vertellen we je alles wat je moet weten over de blokbatterij. Zo weet je straks precies welke blokbatterij je moet aanschaffen.

 

Capaciteit

De blokbatterij wordt ook wel de 9 volt batterij genoemd en beschikt over maximaal 9 volt. In de meeste batterijen die 9 volt worden genoemd, zit niet precies 9 volt. Vaak vind je in zulke batterijen 8,4 volt, 7,4 volt of 9,4 volt. Let goed op de productomschrijving, hier staat het precieze aantal volt in vermeldt. Naast de volt zit in de batterij ook verschillende mAh. Als je batterij 160 mAh heeft dan kan deze een uur lang 160 mAh leveren.

 

Merk

Het merk van de blokbatterij is ook belangrijk. Je hebt veel verschillende merken van de 9 volt batterij. Zo heb je bijvoorbeeld Ansmann, Energizer en Duracell. Er wordt gezegd dat A-merken beter zijn dan de B-merken. Toch is dit niet altijd waar. Als je bij aankoop goed naar de capaciteit kijkt dan kan een B-merk net zo goed zijn als een A-merk.

 

Oplaadbaar of niet

Je kan bij de blokbatterij voor oplaadbaar kiezen, maar ook voor niet oplaadbaar. Kies je voor die laatste dan zijn dit vaak alkaline batterijen. Ze zijn relatief goedkoop. Kies je voor oplaadbare batterijen dan zijn dit lithium batterijen. Ze zijn wel duurder in aanschaf, maar je kan ze vaak opladen waardoor ze uiteindelijk goedkoper zijn.

https://lichtgeluidhuren.nl/9v-batterij/