Flybook
Image default
Bedrijven

De perfecte kleuren verf voor een Scandinavisch interieur

Tegenwoordig is een Scandinavisch design helemaal in, er wordt steeds meer over gepraat en we zien het in steeds meer huizen terug. Deze interieur stijl is geïnspireerd op woningen uit Finland, Zweden en Noorwegen. Dit design heeft een aantal opvallende kenmerken: lichte kleuren, strakke lijnen, een sobere uitstraling, gebruik van veel natuurlijke materialen en veel licht. Dit omdat de dagen in Scandinavische landen erg kort zijn, daarom is licht in de woningen erg belangrijk. De meeste Scandinavische woningen hebben witte muren, maar niet getreurd er zijn ook genoeg kleuren die bij deze woonstijl passen. 

Voordat je een kleur gaat kiezen voor de muur die je wilt verven zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Kijk eerst om welke ruimte het gaat, het is al een groot verschil of het om de woonkamer of de slaapkamer gaat. Hoeveel ligt valt er op de ruimte die je wil gaan verven? Dit heeft weer te maken met de kleur muurverf kopen die je kiest.

Hier een paar tips om de verf aan te passen aan de ruimte. Wanneer je een kleine ruimte wil verven is het beter een muur dezelfde kleur als het plafond te geven hierdoor creëer je meer ruimte. Wil je een kamer juist wat kleiner laten ogen kun je het best je plafond een donkerdere kleur geven zodat de ruimte wat kleiner lijkt. Een kamer waar veel natuurlijk licht op valt kan je beter een iets donkerdere kleur geven, de kleur zal door het licht minder donker lijken en misschien niet meer het gewenste effect geven. Ben je van plan te gaan verven in de slaapkamer, kies dan voor een rustgevende kleur. Kleuren die richting blauw gaan hebben een rustgevend effect en kun je dus het best kiezen voor je slaapkamer. Waar je bij een Scandinavisch design altijd mee weg komt zijn mooie diepe blauwe kleuren en lichte kleuren. Om meer inspiratie op te doen kun je natuurlijk altijd wat plaatjes opzoeken op internet! Vind de perfecte kleur muurverf op www.moosefarg.nl!

http://www.moosefarg.nl