Flybook
Image default
Bedrijven

De ultieme loungekamer, zo bouwt u ‘m!

Wanneer uw weken druk zijn door werk of door school, is het belangrijk om te kunnen ontspannen bij thuiskomst. Heeft u een kamer over? Dan kunt u deze prima ombouwen tot een loungekamer. Gewoon een kamer die helemaal van u is, waar geen mens binnen mag komen en u helemaal tot rust komt. Hier kunt u wat tips lezen die van uw rommelkamer een loungekamer maken.

 

Tip 1: Ruimte!

Een opgeruimde kamer is een opgeruimde geest. Wanneer u het rommelkamertje gebruikt om om te bouwen tot loungekamer, kunt u beginnen met het opruimen ervan.  Wanneer u nadenkt over de inrichting van zo’n kamer, kan dit een verlichtend gevoel geven. Net als ziekenhuizen en restaurants geeft goede, ruimtelijke orde een goed gevoel. Schuif dus wat met meubels, kijk hoe ze u beter laten voelen. Leest u graag? Zet er dan een boekenkast in met uw favoriete boeken. Of wilt u liever het mancave gevoel creëren? Dan zou u kunnen denken aan een bartafel met krukken. Zo kunt u het volledig naar uw zin inrichten.

 

Tip 2: Naar uw smaak.

Denk goed na over de kleuren die u gebruikt in de kamer. Niet alleen op de muur, maar ook in de meubels en accessoires. Gebruik uw favoriete kleuren, zodat het fijn is om er te zijn, of zachte pastelkleuren die de rust uitstralen. In dat geval kunt u het best baby blauw of lichtgeel gebruiken. In de kleurenpsychologie staan deze kleuren voor rust en kalmte. Plaats kleurrijke woonaccessoires in uw kamer en laat u verrassen door de rust die het uw hoofd biedt.

 

Tip 3: Een eigen plek.

In deze kamer kunt u na een drukke dag lekker terugtrekken. Zet wat muziek op, rustige violen of drums uit de jungle. Lees een boek, drink een biertje, volg uw lang verwaarloosde hobby. Het is uw plek, dus doe ermee wat u wil. Het gebruik van een loungekamer als deze kan de kans of mentale problematiek verlagen.

 

http://www.nouvez.nl