Flybook
Image default
Bedrijven

De Voordelen Van Leiderschapstraining

Het goede nieuws is dat leiders gemaakt kunnen worden door een efficiënte leiderschapstraining. Bij Ivpp ontwikkelden we een één op één persoonlijke leiderschapstraining om over de emotionele, praktische en theoretische aspecten van goed leiderschap te gaan.

Hier kunnen we zes van de grote voordelen die leiderschapstraining aanbiedt aanbieden aan jouw organisatie.

Verhoog productiviteit
Juist, consistent leiderschap kan de productiviteit van jouw mensen verhogen. Op zijn primair niveau gaat leiderschap over het emotioneel begrijpen van je mensen. Emotionele intelligentie is belangrijk voor het succes van een leider. Emotionele intelligentie gaat over slim omgaan met emoties en empathie efficiënt gebruiken om medewerkers te versterken en engageren. Leiderschapstraining waarin emotionele intelligentie zit, kan deze emotionele vaardigheden in jouw people managers en leiders losmaken.

Behoud jouw mensen
75% van de mensen die uit zichzelf van job veranderen, nemen geen ontslag van hun werk, maar van hun baas! Inderdaad, werknemers gaan weg bij inefficiënte leiders. Door in leiderschapstraining te investeren, kan je jouw mensen bijhouden en besparen op de rekruteringskost.

Koester toekomstige leiders
Je moet strategisch zijn over het ontwikkelen en koesteren van toekomstige leiders. Zonder strategie, worden leiderschapsrollen vaak aan de meest rechtuite kandidaten gegeven met dominante persoonlijkheden. Kwaliteitsleiderschap is een combinatie van de juiste kwaliteiten en de juiste training. Identificeer diegenen die hebben wat nodig is en geef hen doelgerichte leiderschapstraining. Toekomstige leiders koesteren zorgt ervoor dat opvolging verzekerd is en biedt carrièremogelijkheden voor medewerkers waardoor mensen bij jou blijven.

Verhoog het engagement bij de medewerkers
We houden er allemaal van om vooruitgang te boeken in onze rollen, lof en constructieve feedback krijgen waar dat nodig is. Eigenlijk krijgen zelfs 43% van de erg gemotiveerde medewerkers minstens één keer per week feedback tegenover 18% van diegenen met een laag engagement. Feedback geven is een vaardigheid van succesvolle leiders. Door leiderschapstraining, kan je efficiënte manieren aanleren om feedback te geven om het vaardigheidsniveau van je mensen te verhogen en hen te motiveren.

Voer een efficiënte leiderschapsstijl in
Leiderschapstraining kan je helpen bij het implementeren van de meest gepaste leiderschapsstijl voor jouw organisatie en het werk dat je doet. Er zijn verschillende leiderschapsstijlen, allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Leiderschapstraining kan individuele leiders ook helpen om hun eigen persoonlijke leiderschapsstijl waar hun teamleden het best op reageren te ontwikkelen.

Maak betere keuzes
Als laatste, maar absoluut niet onbelangrijk: Leiderschapstraining kan ervoor zorgen dat je betere beslissingen maakt. Hoe? Omdat leiders die op een hoog niveau van emotionele intelligentie functioneren, het perspectief hebben om geïnformeerde, intelligente zakelijke beslissingen te nemen. Alleen al om die reden, kan je je investering in leiderschapstraining als geslaagd zien.

 

https://www.ivpp.nl/leiderschapstraining/