Flybook
Image default
Onderwijs

Het belang van een goede motivatie voor een opleiding

Je motivatie voor een opleiding zegt erg veel over je kansen op succes. Daarom speelt je motivatie ook een belangrijke rol in jouw opleiding. Hoewel je heel gemotiveerd begint, kun je jouw enthousiasme al na een paar weken verliezen. Soms komt dit doordat het beeld dat je had bij de opleiding niet klopt. Het is ook mogelijk dat je jezelf nog niet goed genoeg kent. Oriënteer je daarom eerst goed en zorg dat je de opleiding begint om de juiste redenen.

Motivatie voor een opleiding en de kwaliteit van een opleiding

De kwaliteit van de opleiding is van belang. Er zijn opleidingen die veel kwaliteit hebben. Er zijn ook opleidingen die het een stuk minder doen. Hoe weet je nu of een opleiding kwaliteit biedt?Hoe kun je de kwaliteit van de opleiding kijkt beoordelen? Er zijn verschillende nationale en internationale ranglijsten. Ook in de kranten kun je hier regelmatig over lezen. De verschillende ranglijsten kijken naar diverse aspecten van een opleiding. Maar het belangrijkste is altijd jouw persoonlijke gevoel bij je opleiding, of in andere woorden: heb je nog motivatie voor een opleiding.

Er zijn heel veel mogelijke motivaties voor een opleiding

Soms begin je aan een opleiding omdat je een baan wilt. Sommige mensen willen gewoon iets weten over een bepaald onderwerp of beter worden in een baan die ze al hebben. In andere gevallen is de motivatie voor het volgen van een opleiding, dat je meer kans maakt op promotie met een diploma.

Een opleiding is toegevoegde waarde voor een bedrijf

Jouw opleiding kan veel bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Sluit jouw opleiding aan op de missie en visie van de organisatie en jouw afdeling? Misschien biedt de nieuwe opleiding kennis en ervaring die je kunt toepassen in je baan. Een goede opleiding draagt bij aan waardering, respect en een mogelijkheid jezelf te ontwikkelen. Dit zijn allemaal goede motivaties voor een opleiding.