Flybook
Image default
Woning en Tuin

Het gebruik van zeilringen

Tijdens diverse klussen en taken kunnen zeilringen erg goed uitkomen. Zeilringen zijn ideaal om te gebruiken op het moment dat je een zeil ergens aan moet bevestigen. Dit is iets wat relatief vaak voorkomt. Het probleem is echter dat een touw of een stuk ijzerdraad los aan een zeil vastmaken voor behoorlijk wat problemen kan zorgen zoals beschadigingen aan het zeil.

Wanneer je je zeil ergens aan vastmaakt wil je natuurlijk wel dat dit goed en stevig gaat. Hierbij kunnen zeilringen dan ook optimaal helpen.

 

Wat zijn zeilringen?

Zeilringen zijn kleine metalen ringetjes. De maten kunnen enorm variëren. De ene zeilring heeft een groot gat in het midden en dunne zijkanten. De andere variant heeft weer een klein gat in het midden en heeft dikke zijkanten. Welke je gebruikt is afhankelijk van bijvoorbeeld het touw dat je gaat gebruiken, maar ook het zeil. De zeilring wordt in de hoeken van het zeil geplaatst. Hier haal je vervolgens het touw doorheen waarna je een knoop in het touw kan zetten en deze stevig kunt vastmaken. 

 

De voordelen van een zeilring

De ringen hebben het grote voordeel dat je er dus iets aan kunt vastmaken zoals een touw, zonder dat het zeil scheurt. Wanneer je met een touw een knoop maakt in het zeil is de kans groot dat het zeil scheurt of beschadigd raakt. Dit gebeurt niet met deze ringetjes, omdat de ringetjes erg sterk zijn. Ze zorgen ervoor dat het touw er niet doorheen komt.

Normaal zou het zeil al beschadigd kunnen raken wanneer je een knoop maakt, maar met zeilringen kan dit niet omdat het metaal waaruit de ring bestaat eenmaal sterker is. Ook als je na het bevestigen het zeil strakker trekt en steviger probeert te bevestigen, zullen de ringen ervoor zorgen dat er geen scheur ontstaat in het zeil en dat deze in zeer stevige staat blijft. Op deze manier kun je stabiel een zeil ergens aan vastmaken zonder problemen.