Flybook
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moet weten over stalen dakpanplaten

Is jouw dak aan een renovatie toe? Dan brengt dit vaak een hoge kostenpost met zich mee. Het vervangen van dakpannen is immers niet goedkoop. Een goedkoper alternatief, maar minstens net zo’n goede kwaliteit, krijg je bij stalen dakpanplaten. Het is een efficiënte manier om jouw woning toch van een stijlvolle uitstraling te voorzien en daarbij ook binnen een kortere tijd klaar te zijn met de werkzaamheden. Alleen is het dan wel belangrijk dat je weet wat je hiervan kunt verwachten. Er zijn namelijk een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop.

 

In meerdere kleuren verkrijgbaar

Stalen dakpanplaten zijn er in verschillende soorten en maten. Deze platen zijn prefab dakplaten, waarbij de klassieke uitstraling van de dakpannen behouden blijft. Iedere plaat is samengesteld uit dakpannen, waardoor ze ook voor meerdere gebouwen gebruikt kunnen worden. Woningen, garages, schuren en stallen zijn slechts enkele voorbeelden hiervan. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos en je kunt daardoor ieder dak in een specifieke kleur krijgen. Zo zal de kleur altijd bij de rest van de omgeving gaan passen. Het is daarom belangrijk dat je jouw wensen op dit gebied eerst duidelijk op een rij hebt.

 

Het lichte gewicht biedt mogelijkheden

De dakpanplaten zijn voor een groot aantal gebouwen beschikbaar. Zowel nieuwbouw als een renovatie kan hierdoor sneller gedaan zijn. Doordat de platen een relatief laag gewicht hebben, kunnen zelfs de minder sterke dakconstructies de platen nog houden. Daarbij wordt het gewicht ook beter verdeeld, doordat de uiteindelijk van de dakpanplaten vastgezet worden op de constructie. Het lichte gewicht zorgt er tevens voor dat je een snellere montage hebt. Het tillen van de platen gaat eenvoudiger en je hebt een groter oppervlakte bekleed met een plaat. De installatie zal voor jou een stuk eenvoudiger worden.

 

Een goede oplossing voor daken

De stalen dakpanplaten laten jou genieten van een lange levensduur. Dakbedekking moet immers voor langere tijd meegaan en dit kan door de kwaliteit. De dakpanplaten zijn namelijk bestand tegen een groot aantal weersinvloeden. Zelfs zonder veel onderhoud kan de levensduur zo lang mogelijk worden gehouden. Hierdoor heb je dus niet alleen een goedkopere oplossing voor jouw dak, maar kun je er wel weer voor langere tijd van genieten en heb je op ieder gebouw een goed en stevig dak liggen. Jouw gebouw ziet er hierdoor direct weer stralend uit na het uitvoeren van de werkzaamheden.