Flybook
Image default
Bedrijven

Inbrekers zijn zo binnen

Een inbraak duurt gemiddeld maar zo’n dertig secondes. Dit betekent dat iemand binnen is en eigenlijk ook weer zo weg. Daarbij komt dat er maar 1% van de inbraken een ruit wordt ingegooid. Dit is dus relatief laag. Een inbreker gooit het liefste geen ruit in omdat dit te veel geluid maakt. Een kapotte ruit klettert namelijk hard op de grond. Daarnaast is het ook zo dat scherven niet echt handig zijn. Je haalt je er makkelijk aan open en dat zorgt weer voor heel veel bloed. Dat bloed kan vervolgens door politie weer worden gebruikt bij het DNA-onderzoek. Al met al is het inslaan van een ruit dus niet zo verstandig.

De deur forceren

Vandaar dat veel inbrekers dus voor andere methodes kiezen. Zo wordt bijvoorbeeld de deur van een huis geforceerd. Dit kan door middel van het gebruik van een koevoet of juist heel eenvoudig door het gebruik van een pasje. Mensen die hun deur namelijk niet afsluiten creëren voor inbrekers een bijna open deursituatie. Zo dient de inbreker alleen maar het pasje langs het slot te swipen om vervolgens heel eenvoudig binnen te komen. Vervolgens is de deur open en kan de inbreker het pand betreden.

Het voorkomen van een inbraak

Om dit alles te voorkomen is het belangrijk om de deur altijd goed af te sluiten. Daarnaast kan het verstandig zijn om een slotenmaker uit Venlo alle sloten te laten vervangen. Zo zorgt men ervoor dat een inbreker het een stuk moeilijker heeft. Door te kiezen voor sloten met een politiekeurmerk weet je zeker dat je goed zit op het gebied van sloten. Wanneer de slotenmaker uit Venlo het woord ‘politiekeurmerk’ hoort dan weet hij precies wat er moet gebeuren.

https://slotenmaker112.nl/slotenmaker-venlo/