Flybook
Image default
Dienstverlening

Reizen met dieren of rolstoel in de taxi: Kan dat?

We hebben allemaal wel eens situaties waarin we moeten reizen met onze harige vrienden of wanneer we een rolstoel nodig hebben om ons te verplaatsen. Maar wat gebeurt er als we een taxi van taxicentrale-schiphol.nl moeten nemen? Kunnen we onze dieren meenemen of de rolstoel gebruiken? In dit artikel gaan we kijken hoe en of je met dieren en rolstoelen in taxi’s kunt rijden. Lees verder om erachter te komen hoe het allemaal werkt.

Reizen met dieren in de taxi

Als je een huisdier hebt en je wilt met de taxi reizen, ben je misschien benieuwd of je je trouwe metgezel mee kunt nemen. Het goede nieuws is dat het meestal mogelijk is! Veel taxibedrijven staan toe dat je je huisdier meeneemt, zolang je enkele belangrijke regels volgt. Ten eerste is het altijd het beste om van tevoren te bellen en te informeren bij het taxibedrijf of ze huisdieren toestaan. Niet alle taxi’s zijn uitgerust om dieren te vervoeren, dus het is verstandig om dit te controleren om teleurstelling te voorkomen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je huisdier veilig is tijdens de rit. Dit betekent dat het dier in een geschikte reismand, kooi of draagtas moet zitten. Het is ook een goed idee om een kleedje of handdoek mee te nemen om de zitting van de taxi te beschermen tegen vuil of haren.

Reizen met een rolstoel in de taxi

Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, kan het nemen van een taxi een geweldige optie zijn om zich te verplaatsen. Gelukkig zijn de meeste taxi’s tegenwoordig uitgerust met toegankelijkheidsvoorzieningen, zodat mensen in een rolstoel gemakkelijk kunnen reizen. De Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte verplicht taxibedrijven om toegankelijkheid te bieden aan mensen met een beperking. Dit betekent dat ze rolstoelvriendelijke voertuigen moeten hebben en chauffeurs moeten trainen om mensen in rolstoelen veilig te vervoeren. Bij het boeken van een taxi is het echter raadzaam om te vermelden dat je een rolstoel hebt, zodat het taxibedrijf kan bevestigen dat ze een geschikt voertuig beschikbaar hebben op het moment van jouw reis. Het is altijd beter om van tevoren te informeren om ongemakken te voorkomen.