Flybook
Image default
Dienstverlening

Reizen met het vliegtuig, hier moet je op letten

Het seizoen voor de wintersport komt er weer aan. Dat betekent dat veel mensen naar het buitenland willen vertrekken. Een van de manieren om naar de bestemming toe te komen, is via het vliegtuig. Toch brengt deze methode van reizen vaak veel stress met zich mee. Het is daarom verstandig om je goed voor te bereiden. In dit artikel lees je over dingen waarop je moet letten als je met het vliegtuig wilt reizen. 

Te voet naar het vliegtuig?

Veel mensen komen met de auto naar het vliegveld. Toch zijn de parkeerplekken vaak ver van de locatie verwijderd. Dit betekent dat er ver gelopen moet worden met veel bagage. Het kan daarom verstandig zijn om een Schiphol Taxi te reserveren. Deze taxi brengt je vanaf je huis rechtstreeks naar het vliegveld. Dit scheelt een hoop gesjouw en gestress. 

Controleer op beperkingen!

Vaak zijn er bij vliegtuigmaatschappijen beperkingen op bijvoorbeeld handbagage. Zo zal er een bepaalt limiet zijn op gewicht en afmetingen. Daarnaast mag niet alles worden meegenomen. Controleer daarom goed van te voren wat de regels hiervan zijn. Zo zorg je dat je geen extra bagagekosten hoeft te betalen. 

Op tijd zijn is belangrijk

Natuurlijk wil je graag op tijd zijn bij het vliegveld. Aanbevolen wordt dat je ongeveer twee uur voor de vertrektijd op het vliegveld bent. Het is echter wel zo dat de rijen voor bijvoorbeeld de security check tijdens vakanties en drukke periodes langer zijn. Het is dan verstandig om nog eerder op het vliegveld te arriveren. 

De benodigde documenten

Zonder de juiste documenten kom je vaak niet in het vliegtuig. Het is daarom belangrijk dat je goed controleert of je alle documenten bij je hebt. Je zult zeker een paspoort of een ander geldig reisdocument nodig hebben. Daarnaast zullen er eventueel ook nog visums of vlucht boekingsbevestigingen nodig zijn. Bij een aansluitende vlucht is het ook verstandig om de informatie over de aansluitende vlucht bij je te hebben. 

Comfortabel zitten

Een vliegtuigreis kan soms erg lang duren. Daarom wil je graag dat je ook lekker zit. Doe daarom comfortabele kleding aan. Je zou ook een deken of een kussen mee kunnen nemen.