Flybook
Image default
Bedrijven

Spoedopleidingen rijbewijs

Betekenis spoedopleiding

Een spoedcursus houdt in dat je een rijbewijs kan behalen binnen 5 a 10 dagen. Het kan zijn dat je weinig tijd hebt om een cursus te volgen. Daarom brengt een spoedcursus de uitkomst. Gewone rijopleidingen duren tussen 6 a 12 maanden. Dit is wel afhankelijk van de hoeveelheid en het aantal uren die je wilt volgen. Je kunt er ook voor kiezen om het rustiger aan te doen, dan kun je ook kiezen om 1 uur per week rijles te nemen. Wel doe je hier ongeveer 1 jaar erover voordat je mag afrijden.

Waarom kiezen voor een spoedopleiding

Veel mensen hebben geen zin om zolang rijlessen te nemen, daarom kun je een spoedcursus volgen. Een spoedcursus is dus ideaal voor mensen die niet maandenlang achter elkaar willen rijlessen, maar juist in een korte periode het rijbewijs willen halen. Maar wanneer zou je dan kiezen voor een snelcursus? Voordat je mag rijlessen moet je eerst het theorie-examen behalen, deze is maar 1,5 jaar geldig. Op het moment dat deze bijna afloopt, is het een goed idee om aan een spoedcursus te beginnen. Zodat je niet het theorie-examen opnieuw moet behalen en betalen.

 

Het kan ook zijn dat je pas begint met een nieuwe baan en dat een alternatief vervoersmiddel niet mogelijk is. Dan zul je voor je startdatum van je nieuwe baan toch je rijbewijs moeten halen. Met behulp van een spoedcursus kun je deze al binnen 10 dagen behalen. Sommige mensen hebben al eerder rijlessen gehad, maar zijn echter hiermee gestopt. Door huidige ervaring zij hebben, hebben zij wat basiskennis van rijlessen. Daarom kan een spoedcursus ook dienen als opfriscursus voordat je deelneemt aan het officiële rijexamen.   

Kosten van een spoedopleiding

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je rijscholen met elkaar wilt vergelijken. Bijvoorbeeld, je wilt autorijschool Maastricht vergelijken met een andere rijschool bij jou in de buurt. Onthoudt dan als eerste dat de goedkoopste rijschool niet altijd de beste is. Maar een dure rijschool hoeft ook niet altijd de beste rijschool te zijn. Kijk daarom naar de volgende aspecten: slagingspercentage, inhoudt van een spoedcursus (wat is inbegrepen?), kosten extra lessen en vervolgexamens. Wil je uiteindelijk graag een eigen auto? Dan is het ook handig dat je een berekening maakt van de potentiële kosten hiervan.

https://cordewenerscholing.nl/