Flybook
Image default
Dienstverlening

Tips van elektricien Utrecht voor stroomstoringen

Tegenwoordig is bijna alles elektrisch in huis. Doordat alles elektrisch is heb je natuurlijk ook elektriciteit nodig. Bij een stroomstoring valt jammer genoeg alle stroom uit en je kan geen gebruik meer maken van al je apparaten. Stroomstoringen kan je gelukkig zelf proberen op te lossen maar soms is dit ook niet genoeg en dan is het maar beter om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen die je kan helpen bij al je stroomstoringen en kortsluitingen. Hoe stroomstoringen kunnen ontstaan en hoe je ze eventueel kan voorkomen lees je hieronder.

Stroomstoringen kunnen op de volgende manieren ontstaan

Vaak ontstaat een stroomstoring omdat er iets niet helemaal in orde is, vaak is er dan ook schade aan iets. Een kapotte kabel is één van de meest voorkomende oorzaken van een stroomstoring. Een kabel kan natuurlijk niet zomaar kapot gaan, er moet dus iets gebeurd zijn. Als er een knik in een kabel zit dan kan de kabel kapot gaan, als deze in contact komt met een andere kabel kan dus een stroomstoring ontstaan. Ook door warmte kan er een stroomstoring ontstaan. Een kabel kan smelten en in contact komen met een andere kabel ook hierbij ontstaat dus weer een stroomstoring. Maak je gebruik van veel elektrische apparaten? Misschien is het al wel eens gebeurd dat er een stroomstoring ontstond terwijl je gebruik maakte van een elektrisch apparaat. Grote kans dat deze stroomstoring is ontstaan door overbelasting. Overbelasting ontstaat als er teveel apparaten zijn aangesloten achter een bepaalde groep. Als de apparaten gebruikt worden dan moet de groep zoveel stroom leveren dat dit teveel wordt en de groepenkast of groep valt dan uit. 

Een stroomstoring kan je zo voorkomen

Het liefst gebruik je natuurlijk zoveel mogelijk apparaten tegelijk, als dat nuttig en handig is natuurlijk. Helaas kan dat niet en kan je ook nooit een stroomstoring volledig voorkomen, gelukkig zijn er wel wat andere opties. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om stroomstoringen te voorkomen, bijvoorbeeld goed onderhoud en veel schoonmaken. Door schoon te maken haal je veel stof weg waardoor je apparaten ook beter kunnen werken, ventilatoren hoeven minder hard te werken waardoor het minder snel warm wordt en daardoor branden je kabels ook minder snel door.