Flybook
Image default
Bedrijven

Wat is een sneeuwketting eigenlijk?

Nee, dit is geen sieraad gemaakt van ijs of sneeuw. Een sneeuwketting is een handig voorwerp dat gebruikt wordt om makkelijker met je auto te rijden over sneeuwige wegen, in de bergen bijvoorbeeld. De sneeuwketting wordt gemonteerd aan de wielen van de auto zodat deze direct meer stabiliteit en grip krijgt. Zo’n sneeuwketting is stevig en bovendien roestvrij. Het zal je dan ook niet verbazen dat sneeuwkettingen enorm geliefd zijn bij menig wintersporter.

 

 

Functie

De voornaamste functie van een sneeuwketting is dus om de auto waarop deze is gemonteerd te ondersteunen wanneer deze door gladde, met ijs bedekte bergweggetjes rijdt. Ze zijn trouwens niet alleen handig in de bergen, maar ook als het op de reguliere wegen hard sneeuwt of heeft gevroren. Je zult merken dat, zeker grotere auto’s van SUV-formaat, niet genoeg hebben aan alleen hun winterbanden. Die geven maar grip tot op een zekere hoogte.

 

Verschillende soorten sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn er niet in een universele maat of iets dergelijks, ze worden namelijk voor bijna ieder soort auto én autovelg gemaakt. Voordat je überhaupt kijkt naar hoe de sneeuwketting eruit ziet, is het belangrijk om kritisch naar de maat van de sneeuwketting te kijken. De maat van een sneeuwketting moet overeen komen met de maat van de betreffende autoband, anders werkt het natuurlijk niet. Dan heb je ook nog manuele spanning of een automatische spanning. Manueel wilt zeggen dat je het zelf moet aanpassen, bij een automatische gebeurd dit vanzelf.

 

 

 

 

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/