Flybook
Image default
Horeca

Wat is voor jou de beste horeca vaatwasser?

Misschien wel één van de belangrijkste toestellen waar je gebruik van dient te maken in een horecazaak is een zogenaamde horeca vaatwasser. Het spreekt immers voor zich dat er in werkelijk elke horecazaak sprake is van een vuile vaat. Vroeger werd er doorgaans door het merendeel van de horecazaken voor gekozen om hun vuile vaat te laten schoonmaken door (extra) personeelsleden. Dat ging echter gepaard met behoorlijk hoge kosten waar men graag vanaf wou. Gelukkig is het zo dat er tegenwoordig verschillende uitstekende toestellen op de markt verkrijgbaar zijn die je hierbij kunnen helpen. Wil jij ook graag meer ontdekken over het kopen van één van de verschillende horeca vaatwassers op de markt? Lees dan vooral even snel verder!

Welke horeca vaatwassers bestaan er allemaal? 

De ene horeca vaatwasser is zeker en vast de andere niet. Het is dan ook zo dat er op de markt eigenlijk een onderscheid wordt gemaakt tussen drie verschillende opties. Het gaat hierbij om:

  1. Doorschuif vaatwassers; 

  2. Voorlader vaatwassers; 

  3. Glazenspoelmachines; 

Het type vaatwasser waar je voor gaat kiezen voor in jouw horecazaak is afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet er onder meer rekening worden gehouden met de capaciteit die is vereist. Hou er echter rekening mee dat elk type vaatwasser ook over diens eigen voor- en nadelen beschikt. Kenmerkend voor een doorschuif vaatwasser is bijvoorbeeld dat ze in staat is om op korte tijd op zeer krachtige wijze vuile vaat terug schoon te maken. 

Wat is voor jou de beste horeca vaatwasser? 

Er zijn verschillende elementen die in de praktijk (mee) bepalend zullen zijn voor welk type horeca vaatwasser nu voor jou precies de interessantste keuze is. Allereerst zal je rekening willen houden met de capaciteit die is vereist. Zoals eerder reeds aangegeven geldt voor een voorlader vaatwasser bijvoorbeeld dat ze in bepaalde gevallen tot wel 30 korven per uur kan verwerken. Het spreekt voor zich dat voor deze vaatwassers geldt dat ze zelfs geschikt zijn voor gebruik in de grootste horecazaken. Dat gezegd hebbende heeft natuurlijk niet iedereen behoeften aan zo’n grote capaciteit. 

De capaciteit is dus een zeer belangrijke factor om rekening mee te houden, maar dat geldt ook voor het doel waarvoor de horeca vaatwasser wordt aangekocht. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een toestel dat voornamelijk dient te worden ingezet voor het reinigen van glazen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat kiezen voor een glazenspoelmachine wellicht de beste keuze zal zijn. 

Ook het budget is van belang om rekening mee te houden

Finaal spreekt het voor zich dat je ook de nodige aandacht zal willen schenken aan het budget dat je beschikbaar hebt voor het kopen van een horeca vaatwasser. Onderschat de aankoop van een dergelijk toestel absoluut niet. De aankoopprijs mag dan wel vrij pittig zijn, je zal kunnen vaststellen dat een goede horeca vaatwasser je wel kan helpen om de personeelskost sterk te beperken. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, bepaal op voorhand even duidelijk voor jezelf een budget. Vervolgens kan je deze bestellen bij HorecaRama.


https://www.horecarama.nl/hygiene-schoonmaak/vaatwasser/