Flybook
Image default
Bedrijven

Werken bij de gemeente, iets voor jou?

Werken bij gemeente is voor veel mensen iets wat ze eigenlijk nooit van plan zijn om te doen. Het klinkt niet heel erg interessant, het lijkt bijzonder vaag en er zijn genoeg vooroordelen over het werken bij de gemeente om de meeste mensen af te stoten. Waarom zou je dan bij de gemeente gaan werken als het toch niks lijkt?

 

Er zijn genoeg redenen om toch wel bij de gemeente te gaan werken. Werken bij de gemeente omvat namelijk heel veel meer banen dan werken achter een loket of werken in een stoffige achterkamer. Er zijn bijzonder veel banen die vervuld kunnen worden binnen de gemeente die veel meer zijn dan wat de stereotypes je vertellen. 

 

Als het je interessant lijkt om te helpen bij de wijkinrichting of het aanleggen van wegen, paden en parken kan je terecht bij de gemeente. Daarnaast kan je ook een rol spelen bij het bouwen van nieuwe gebouwen, het slopen van oude gebouwen en het aanleggen van hele wijken. 

 

Als je maar van de natuur houdt dan van de beschaving, dan kan je ook werken bij milieubeheer. Dit valt ook onder de gemeente en je bent meer bezig met de natuur binnen de gemeente. 

 

Daarnaast kan je ook nog als ambtenaar aan de slag met betrekking tot financiële situaties, zorg of onderwijs. Schuldhulpverlener zijn is een gerespecteerde baan en als je nog een beetje met kinderen wilt werken kan dat ook nog. 

 

Je bent altijd bezig met een team van een groot aantal verschillende mensen, of het nou je collega’s zijn of de mensen die je een dienst verleent. Er woont een grote diversiteit aan mensen in je wijk, waarvan ook een deel terecht komt bij de gemeente. Je vergroot je eigen sociale kring en krijgt contact met mensen met wie je anders nooit contact zou hebben gehad. Daarnaast zijn er in de gemeente heel veel kansen om je op te werken, als je maar hard genoeg werkt. 

 

Als je dan toch wilt proberen om bij de gemeente te werken, vacatures gemeente zijn er genoeg.

 

https://professionalpartners.nl/