Flybook
Image default
Sport

De mooiste sportbekers bij de belangrijkste toernooien

De meest prestigieuze sportbekers vind je bij de meest prestigieuze sportwedstrijden. Veel sportbekers en medailles die je bij leveranciers kunt bestellen zijn gebaseerd op bekende voorbeelden die we in de topsport voorbij zien komen. In dit artikel meer informatie over de grootste sportprijzen en hoe jij vergelijkbare sportbekers en medailles kunt bestellen voor jouw evenement!

3 van de belangrijkste sportprijzen

Sportbekers zie je terug bij vrijwel alle grote wedstrijden over de hele wereld. We noemen hier een aantal van de grootste en meest bekende prijzen. Sommige heb je vast wel eens voorbij zien komen.

World cup (voetbal)

Het Wereldkampioenschap voetbal trekt iedere vier jaar meer dan een half miljard kijkers. De druk is dus hoog om iedere keer weer met een prijs te komen die de prestige van het toernooi reflecteert. Alle sportbekers lijken op elkaar maar krijgen een eigen karakter door net andere details en stijlelementen.

Kampioensschaal (voetbal)

De winnaar van de Eredivisie competitie krijgt ieder jaar de kampioensschaal uitgereikt. De eigenaar van de kampioensschaal draagt een jaar lang de titel van landskampioen. Het is geen wisselbeker, waarbij ieder jaar om dezelfde prijs gestreden wordt. Iedere winnaar krijgt een eigen, gegraveerde schaal.  

Super Bowl ring (American Football)

Dit is één van de grootste sportevenementen in Amerika. Wat spektakel betreft is het zelfs één van de grootste sportevenementen ter wereld! De Super Bowl is de kampioenswedstrijd van de Amerikaanse NFL en duurt bijna vier uur. Er is een uitgebreide halftime show en zelfs speciale reclames die alleen met de Super Bowl worden uitgezonden. In plaats van een sportbeker of een medaille, krijgen alle leden van het winnende team een championship ring. Een grote opzichtige ring waarmee de drager aantoont dat hij de beste is in de sport.

En medailles dan?

Naast sportbekers en kampioensschalen zijn ook medailles populair bij bepaalde sporten. Veel organisatoren bestellen medailles voor hardloopwedstrijden en bij andere Olympische sporten zoals atletiek. Daarnaast worden medailles ook buiten de sportwereld veel ingezet. Carnavalsmedailles, het kruisje van de avondvierdaagse en gepersonaliseerde medailles als cadeautje komen veel voor.