Flybook
Image default
Sport

Opbouw van je vis-kampement

Het opbouwen van een goed vis-kampement kan erg helpen bij een fijne viservaring. Als veel in de weg staat of je juist lastig bij je hengels kunt zijn die kleine ergernissen die je visdag kunnen bepalen. In deze blog enkele handige tips om je goed op weg te helpen.

 

Zorg voor ruimte om te (veilig) te drillen

Je hengels strak in het riet plaatsen met de tent er direct achter lijkt er handig. Vis je echter tegen obstakels is dit wellicht wel het slechtste dat je kunt doen. Tijdens het drillen kan het namelijk erg handig zijn om met een hand op de spoel van de vismolen naar achteren te lopen om de vis van de obstakels te begeleiden. Als er dan net een bivvy of shelter in de weg staat, dan wordt dit wel erg lastig. Daarnaast moet je voldoende ruimte rond de hengeltoppen hebben om de vis ook daadwerkelijk af te kunnen drillen. Niets is lastiger als de andere vislijn wordt opgepakt en je opeens met twee karperhengels in de hand staat. 

In dit geval is het veel handiger om je hengels bijvoorbeeld een paar meter uit elkaar te plaatsen. Hierdoor ontstaat ruimte om de vis te drillen. Uiteraard staat je tent of bivvy wel vlak in de buurt van de hengel die in de buurt van obstakels ligt. 

 

De wind bepaalt

Waar in de hengelsport veel over geschreven is, is de wind. Hierbij is bekend dat veel vissen de wind volgen. De wind zorgt namelijk voor extra zuurstof in het water, maar ook wordt veel klein onderwaterleven in de vorm van insecten opgestuwd door de wind. Dit voer kan makkelijk worden onderschept op de plaatsen waar de wind op staat. Dat de windrichting ook relevant is voor het plaatsen van je bivvy of shelter is minder beschreven. Mocht er geen regen voorspelt worden, dan is het aan te raden om de voorkant te plaatsen in de wind Reden hiervoor is dat bijvoorbeeld muggen liever in de luwte van de bivvy of shelter vliegen dan op de kop. Hierdoor belanden en er veel minder beesten in je tent. Wind in combinatie met regen is lastiger. Dan zal je moeten kiezen wat je minder erg vindt.

https://www.sportvisgigant.nl/