Flybook
Image default
Woning en Tuin

Een foto van een schilderij: iets voor u aan de wand?

Veel mensen hebben favoriete foto’s van zichzelf of naasten, en willen deze op een unieke manier laten zien, en in dit geval is een fotoschilderij een mooie uitkomst. Een fotoschilderij is een schilderij wat direct gebaseerd is op een foto, vaak een portret van jezelf, of een partner, of kinderen, of zelfs een geliefd huisdier. Bij veel mensen is dit een populaire optie om geliefden te eren.

Realisme

Een fotoschilderij is realistisch, maar blijft natuurlijk in het medium van een schilderij. Hierdoor is het soms moeilijk om te weten waar de lijn ligt tussen een foto of een schilderij, iets wat realistisch is of juist niet, iets wat echt is of niet echt. Voor sommige mensen is dit juist de charme van een fotoschilderij. In vorige eeuwen was het namelijk zo dat een enkele foto heel moeilijk en duur was om te maken, evenals een persoonlijk olieportret, dus hadden familiebeeltenissen en portretten in verf zowel als in fotografie een bepaalde innerlijke waarde. Sommige mensen zijn vandaag de dag van mening dat een foto niets meer waard is omdat vrijwel iedereen met zijn smartphone een mooie foto kan maken. Een fotoschilderij is dus een mooie manier om een compromis te sluiten tussen een gemakkelijk gemaakte foto en een duur, ingewikkeld schilderij.

Een fotoschilderij als decor

Als decorstuk is een fotoschilderij om de eerder genoemde redenen een hele mooie optie. Een dergelijk schilderij valt overal in huis wel mooi op te hangen, en geeft meteen aanleiding tot mogelijke vragen of een vervolggesprek. Misschien dat gasten na het zien van een fotoschilderij aan de wand zich wel geinspireerd voelen om hun eigen schilderij te laten maken op basis van een foto! Op deze manier kan een schilderij gebaseerd op een foto juist een heel uniek en inspirerend effect hebben op mensen die hem tegenkomen.

https://www.artsolution.nl/schilderij-van-een-foto/