Flybook
Image default
Gezondheid

Een sapjeskuur voor gauw afvallen

Wil je 5 kilo afvallen? Wil je 10 kilo afvallen? Om te zien of je een gezond gewicht hebt, is het goed om af en toe te meten hoe je ervoor staat. Je gewicht of overgewicht berekenen kan op verschillende manieren. Heb je te veel overgewicht dan kun je een sapjeskuur voor afvallen proberen om snel wat kilo’s te verliezen

De eerlijkste manier

De eerlijkste manier om je gewicht te meten voordat je met een sapjeskuur voor afvallen begint is door op de weegstaal te staan. Hoe werkt het? Ga het liefst altijd op dezelfde manier (naakt of in je ondergoed) op de weegschaal staan. En ook bij voorkeur op hetzelfde tijdstip van de dag. Bedenk dat je gewicht nogal kan schommelen. De ene dag houd je wat meer vocht vast dan een andere dag, zeker als je een sapjeskuur voor afvallen mee bezig bent.. En het maakt uit of je net naar het toilet geweest bent. Weeg je daarom niet vaker dan 1 keer per week, dat geeft een mooi overzicht van de week..

Andere manieren

Een andere manier die je kan doen om de voortgang van het sapjeskuur voor afvallen te meten is door het vetpercentage te meten. Je meet dan met een soort tang de geplooide huid op bepaalde plekken op je lichaam. Daarna wordt er een som op losgelaten. Het is het beste deze meting altijd door dezelfde persoon te laten uitvoeren. Het liefst iemand die gekwalificeerd is. Door deze meting weet je de hoeveelheid vet onder je huid. Als je iedere 2 maanden de meting laat uitvoeren, krijg je een indruk of de hoeveelheid vet in je lichaam op peil blijft of dat je afvalt. Dan weet je ook of je het sapjeskuur voor afvallen effect heeft.