Flybook
Image default
Vakantie

Een visum aanvragen India doe je zo

Wil je naar India, dan is ook een visum aanvragen India zeer belangrijk. Het is sinds 2014 mogelijk om een e-visum voor India aan te vragen. Dat kan erg prettig zijn, want hierdoor hoef je niet langs de ambassade van India voor een visum aanvragen India. Wil je naar India, dan is het overigens wel van belang dat er biometrische data wordt afgenomen. Hierdoor wordt het aanvragen van een visum voor India een stuk ingewikkelder.

Een visum aanvragen India doe je niet iedere dag

Als je naar India op reis gaat, dan is de kans groot dat je je hierop verheugt. Het aanvragen van een visum kan echter ook spannend zijn. Nederlanders en Belgen zijn het niet gewend om steeds een visum aan te hoeven vragen. Binnen de EU kunnen we zonder problemen zo de grens over rijden. Alleen dankzij het coronavirus is dat niet altijd mogelijk. Wanneer jouw reisbestemming buiten de EU ligt kun je echter nooit zomaar het land inreizen. Je zal dan aan verschillende eisen moeten voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld ook een visum aanvragen India. Het visum krijg je alleen wanneer je visumaanvraag wordt goedgekeurd en zonder zul je het land niet binnenkomen.

De vereisten voor een visum voor India

Wil je een visum aanvragen India? Dan dien je altijd aan een aantal vereisten te voldoen. Zo mag je bijvoorbeeld niet overal per boot aankomen in India. Dat mag uitsluitend in bepaalde havens. Voor enkele reisbestemmingen in India heb je zelfs meer nodig dan alleen een visum, namelijk het zogenaamde Inner Line Permit. Het is dan ook zeer belangrijk om goed na te gaan wat de vereisten voor een visum zijn en of een visum voldoende is.

 

Wil je een visum aanvragen India, dan is het verstandig om je vooraf goed in te lezen. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. We raden je aan om het visum al maanden voor je reis te regelen. Mocht een eerste aanvraag niet geaccepteerd worden, dan kun je nog eens proberen om een visum aan te vragen.

De aanvraag laten verzorgen door een visumbureau

Lijkt een visum aanvragen India je erg ingewikkeld? Dan kun je een visumbureau, zoals Visa Service Desk, inhuren om de aanvraag voor je te verzorgen. Een visumbureau kan de aanvraag voor je invullen en kan je precies vertellen welke documenten je allemaal nodig hebt. Zo is de kans dat de visumaanvraag geweigerd wordt kleiner en verloopt het hele proces ook vlotter.

Onderdeel van een grotere reis?

Ga je een visum aanvragen India, als onderdeel van een grotere reis? Dan is het belangrijk om je ook even goed te verdiepen in de overige landen die je bezoekt. Ook voor die landen zal je namelijk een visum nodig hebben. Vooral wanneer je meerdere visa moet regelen, kan dit veel tijd in beslag nemen. Zeker in dat geval is het aan te raden om een visumbureau te benaderen. De vereisten voor een visum zullen namelijk ook weer per land verschillen. Bij een visumbureau kan men je helpen om een visum aan te vragen. Zo heb je alle visa op tijd binnen.


https://visaservicedesk.com/visum-aanvragen/india