Flybook
Image default
Kinderen

Een wipstoel kopen voor je baby

Een wipstoel kopen voor je baby

Een Wipstoel is een van de belangrijkste items die je als moeder van een baby kunt hebben. Hij moet naast functioneel ook degelijk zijn, want je wil geen risico lopen dat hem of haar iets overkomt. Wij raden dan ook zeker aan om te kiezen voor een model met het label best getest. Je gebruikt hem voornamelijk voor het wippen van de baby zodat hij langzaam in slaap kan vallen. Echter kan je hem ook gebruiken voor het tot rust brengen van de baby op mentaal gebied. Als ze veel huilen is dit een van de beste methodes om ze weer rustig te krijgen. Echter moet je pas na een paar weken dit doen. Het is anders te vermoeiend voor de nieuw geboren baby.

Gemiddeld gebruiken de meeste dit na 4 tot 6 weken. Een gewone stoel reageert enkel op de beweging van de baby. Maar je hebt ook modellen die elektrisch aangestuurd worden zodat het ook niet te vermoeiend voor de ouders wordt. Het is vooral belangrijk dat de zitting wat langer is als de baby zelf. Hierdoor worden zijn of haar spieren het beste ondersteund. Daarnaast kan het erg handig zijn als de stoel verstelbaar is. Hij gaat hierdoor niet alleen langer mee, maar je kunt de baby er ook mee in een andere houding leggen. Soms kan het handig zijn om een tuigje over de schouders te doen. Als je even naar de WC moet dan weet je zeker dat de baby er niet uit gaat.

Nog een paar tips

Er zijn vaak ook veel leuke accessoires beschikbaar voor de wipstoel. Zo heb je bijvoorbeeld speeltje of een regenboog met en zonder geluid die je er boven kunt hangen. Ook dit kan een rustgevend effect hebben. Sommige modellen zijn zelfs voorzien van een hengel waardoor je ze ook makkelijk mee naar opa en oma mee kunt nemen. Let wel goed op dat er geen scherpe randen zijn, want dit kan gevaarlijk zijn voor de baby.